Tarte tatin max-mikrossa

Iski kamala makeannälkä ja hetken tuijoteltuani pöydällä olevia omenoita muistin kuinka viikko sitten Whirlpoolin toimistolla käydessäni markkinointipäällikkö Tom Kaivola hehkutti sitä kuinka näppärästi Max-mikrolla pyöräyttää Tarte Tatinin… joten tuumasta toimeen. 🙂

Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
75 g voita
1/2 dl vettä

Täyte:
6–7 omenaa (Granny smith)
75 g voita
1 dl sokeria
ripaus kanelia

Tee ensin taikina. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi ainekset sormin ryynimäiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikinapallo kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kuori omenat, poista siemenkodat. Halkaise omenat neljään osaan.

Laita crisp-pannuun voi ja 3/4 dl sokeria. Aseta pannu mikroon ja lämmitä täydellä teholla kunnes seos muuttuu vaalean kinuskin väriseksi (voit välillä ajata mikron ja sekoittaa seosta puuhaarukalla).

Ota crisp-pannu hetkeksi mikrosta ja lado omenat kinuskin päälle. Asettele palat kyljelleen tiukasti lomittain. Jos niiden väliin jää koloja, paikkaa ne pienemmillä omenapaloilla.

Nosta pannu takaisin mikroon ja lämmitä täydellä teholla noin 5 minuuttia, kunnes kinuski kuplii omenoiden välissä ja omenat hieman pehmenevät.

Ota pannu mikrosta. Ripottele loput sokerista omenoiden päälle. Voit laittaa mausteeksi ripauksen kanelia. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Nosta taikina vuoan päälle, painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunan väliin. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä.

Nosta takaisin mikroon ja paista crisp-toiminnolla 10 minuuttia.

Anna kypsän piirakan vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoamista. Kumoa piirakka tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Täytyypä sanoa, että tuli vähintääkin yhtä hyvää kuin pannulla ja uunissa tehtynä, ellei parempaa… Kiitos vinkistä Tom! 😉

Pannulla ja uunissa tarte tatin tehdään näin.

7 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. aisu
    Hel 12, 2011 @ 19:30:13

    Wau, täähän käy tämmöselle viiden peukalon omistavallekkin! Ihanaa, kiitos reseptistä!!!

    Vastaus

  2. Janna
    Hel 12, 2011 @ 19:32:01

    Sun blogissa on aivan ihania reseptejä ja näitä on mielekästä lukea kun on niin selkeät kuvat ja ohjeet 🙂

    Vastaus

  3. mizyéna
    Hel 12, 2011 @ 23:26:12

    Vähän aikaa etsin, että missä se kommentointi nappula edes on 😀

    Mulla oli tänään ajatuksena tehdä myös omenapiirakkaa mutta jäi ajatuksen tasolle. Mielenkiinnolla seuraan näitä mikropostauksia 🙂

    Vastaus

  4. Hiba
    Hel 12, 2011 @ 23:43:20

    Näyttääpä hyvältä, en ole koskaan tarte tatinia uunissakaan tehnyt. Ilmeisesti tuo kaunis väri torttuun tulee crisp- toiminnoista?

    Vastaus

    • pinja85
      Hel 13, 2011 @ 01:18:12

      Joo, jos ihan vaan tavallisella mikrolämmityksellä tekisin..niin se kyllä kypsyisi, mutta ei tulisi rapsakaksi… Crisp-toiminto tekee saman rapeuden kuin uuni. 🙂

      Vastaus

  5. Kukka
    Hel 15, 2011 @ 21:31:03

    Tein tämän tänään sekä mikrossa että uunissa. Laitoin pyöreään isoon silikonivuokaan. Tiskiäkään ei tullut paljon mitään. Makeaa oli, tuli mieleen kauratoskaomenat. Tein alkukypsennyksen mikrossa ja siirsin sitten uuniin ruskistumaan, pinnasta tuli kivan rapea niin. Kiitos reseptistä!

    Vastaus

Jätä kommentti