Cambuulo

Cambuulo, yleinen somalialainen päivällinen, on valmistettu keitetyistä adukipavuista, joihin on sekoitettu voita ja sokeria. Papujen kypsentäminen voi kestää jopa viisi tuntia liedellä matalassa lämpötilassa, jotta saadaan haluttu maku. Vuonna 1988 Somalian sanomalehti Xiddigta Oktoober teki tutkimuksen, jossa se ​​totesi, että 83% Mogadishun asukkaista söi mieluiten Cambuuloa päivällisellä. Se oli hätkähdyttävä löytö, sillä ruokalajia pidetään hieman ”ala-luokan” ruokana, koska sen luonnolliset sokerit aiheuttavat ilmavaivoja. 😉

2½ dl adukipapuja
10 dl vettä
130 ml kermaa
2 rkl suolattua voita
1/4 tl muskottipähkinää
2 tl sokeria

Huom! Ymmärtääkseni ”tavallisessa cambuulossa” ei ole kermaa, mutta käyttämässäni reseptissä on. Voi siis jättää pois jos haluaa. 🙂

Liota papuja yön, niin että vettä on noin 5 cm yli papujen.

Valuta pavut, kaada ne kattilaan ja lisää 10 dl vettä.
Kiehauta ja käännä sitten keskilämmölle. Anna kiehua n. 25 minuuttia välillä sekoittaen.

Kun vesi on imeytynyt, lisää voi ja kerma.
Kypsennä 15 minuuttia, samalla jatkuvasti sekoittaen.

Sekoita joukkoon muskottipähkinä ja sokeri.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: