Tahmea riisi

Thaimaalaiset Pohjois-ja Koillis-alueilla syövät tahmeaa riisiä pitkäjyväisen riisin tilalla. Sitä syödään käsin tekemällä pieni pallo ja upottamalla se dippiin.

Useimmat ihmiset tekevät sen höyryttämällä, mutta myös valmistus onnistuu myös mikrossa. Mikrossa riisistä tulee hieman tahmeampaa.

Kun valitset riisiä, varmista, että ostat nimenomaan tahmeaa riisiä (yleensä löytyy nimellä Thai Sweet Rice)! Tahmea riisi ei ole jasmiiniriisiä. Jos yrität valmistaa jasmiiniriisiä tällä tavalla, se kypsyy, mutta se ei maistu eikä tunnu samalta kuin tahmea riisi. Tahmean riisin jyvät ovat vaaleita, kun taas jasmiiniriisi on läpikuultamaton.

Perinteinen menetelmä käyttäen höyrykattilaa: Liota tahmeaa riisiä kylmässä tai haaleassa vedessä vähintään tunnin ja jopa yön yli. Ota höyrykattila, laita vettä pohjalle ja peitä höyrytysosa liinalla tai musliinikankaalla. Kaada tahmea riisi on kankaan päälle, peitä kannella ja aseta liedelle keskilämmölle. Kymmenen minuutin kuluttua, kääntele riisiä niin, että alhaalla ollut kerros on päällä. Tahmean riisin kypsennys kestää noin 20 minuuttia. Kun riisi on läpikuultavaa, olet valmis. Ota pieni maistiainen, maistaaksesi onko riisi pehmeää ja sitkeää. Sen ei pidä olla märkää.

Mikroaaltouuni-menetelmä: Liota tahmeaa riisiä 10 minuuttia lämpimässä vedessä (laita vettä sen verran, että riisit peittyvät kunnolla). Riisin liotus on erittäin tärkeää. Älä käytä muovista kulhoa, ettei se rupea sulamaan mikrossa. Peitä kulho/astia kannella tai lautasella ja kypsennä riisiä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Sekoita riisiä, nostamalla pohjalla olevat riisit pintaan. Huomaat, että jotkut riisi on läpikuultavia ja jotkut vielä on valkoisia keskeltä tai täysin raakoja.

Kuumenna riisiä uudelleen vielä 3 minuuttia. Tarkista ja katso jos se on kypsää. Kun kaikki riisit ovat läpikuultavia, riisi on valmis. Jos se tarvitsee lisää kypsennystä, lämmitä sekä tarkista 3 minuutin välein. Kuinka kauan tämä kestää, riippuu oikeastaan ​​mikroaaltouunin tehoista.

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: