Riisiuunipuuro

Päätinpä kokeilla tehdä perinteisen riisiuunipuuron mikrossa. 😀

Ainekset:
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
½ tl suolaa

Valmistus uunissa:
Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan (n. 2l) ja sekoita. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasossa noin 1½ tuntia. Sekoita puuhaarukalla kerran kypsennyksen aikana.

Valmistus max-mikrossa:
Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan (n. 2l) ja sekoita (kuvassa näkyy myös uunivuoan kansi, mutta älä käytä kantta, muuten maito kuumenee liikaa ja alkaa kiehumaan yli).

Kuumenna 350 watilla 20 minuuttia ja sekoita sitten puulusikalla.

Jatka kypsentämistä samassa lämpötilassa vielä 15-20 minuuttia (riippuen kuinka paksua puurosta haluat).

Mä en enää ikinä tee riisipuuroa kattilassa!! Se melkein aina palaa pohjaan ja siinä kestää ikuisuus… nyt sain todella herkullisen riisipuuron mikrossa reippaassa puolessa tunnissa ilman minkäänmoista vaivaa. 😀 Great!!

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Hiba
    Hel 12, 2011 @ 23:35:35

    Onko tuo vuoka jotain erityistä materiaalia?
    Näyttää herkulliselta!

    Vastaa

    • pinja85
      Hel 13, 2011 @ 01:18:54

      Ihan tavallinen lasitettu savivuoka…pikkutagine 😀

      Vastaa

      • Hiba
        Hel 13, 2011 @ 11:11:20

        Hienoa! Kiitos, tästä menee resepti lähiaikoina kokeiluun… nyt löytyy vaan rasvatonta maitoa, enkä pidä siitä puuron teossa 🙂

  2. Hiba
    Hel 12, 2011 @ 23:37:12

    Apua, mistä tuommoinen ”naama” tuohon nimen eteen tupsahti… 😀

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: