Vaniljapullat

Löysin Paakari.netistä näihin reseptin….todella hyviä!! Ja mielestäni jopa helpompia kuin korvapuustit. 🙂

Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia
kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
n. 12 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa

Väliin:
1/2 dl sokeria
n. 100 g margariinia

Vaniljakiisseli:
7 dl maitoa
5 rkl perunajauhoja
1 muna
1/2 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun:
kananmuna

Valmistus:

Vaniljakiisselin valmistaminen:
Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää kiisseliin vaniljasokeri. Jätä kiisseli odottamaan.

Pullataikinan valmistaminen:
Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa.
Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää taikinaan suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.
Lisää taikinaan pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.
Kohota taikina liinan alla.

Pullien täyttäminen:
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi. Levitä pehmeää rasvaa levylle ja ripottele sokeria pinnalle.

Käännä taikina kaksinkertaiseksi.

Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja käännä nauhat rullaksi. Kohota pullat pellillä.

Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat ja täytä pullat vaniljakastikkeella.

Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: