Haupia (hawajilainen kookosvanukas)

800 g kookosmaitoa
2 dl sokeria
1½ dl maissitärkkelystä
vajaa 4 dl vettä
1 tl vanillauutetta tai -sokeria
1½ dl kookoshiutaleita
1 tlk ananasviipaleita

1. Öljyä yksi iso vuoka (tai pienet vuoat) kevyesti.

2. Keitä kookosmaitoa suuressa kattilassa miedolla lämmöllä.

3. Vatkaa samalla pienessä kulhossa sokeri, maissitärkkelys, vesi ja vanilja tasaisesti, niin ettei siihen jää yhtään möykkyjä. Vatkaa maissitärkkelys-seos kuumaan kookosmaitoon. Kypsennä vanukasta keskilämmöllä puuhaarukalla sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes on paksuuntunut tarpeeksi. Poista kattila lämmöltä ja kaavi vanukas uunivuokaan/-vuokiin.

4.Anna jäähtyä huoneenlämmössä 10-15 minuuttia, sitten kylmässä, kunnes perusteellisesti jäähdytetty, vähintään 2 tuntia.

5. Ennen tarjoilua, leikkaa jäähdytetty haupia 12 neliöksi terävällä veitsellä. Nosta yksittäin tarjoiluastialle. Haluttaessa voit koristella neliöt ananaksella tai mangolla ja paahdetulla kookoksella.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: