Somalialainen riisi naudanlihakastikkeella ja paistetuilla perunoilla

Riisi

7,5dl basmatiriisiä (huuhdeltu kunnes vesi on kirkasta)
1 dl öljyä
1 sipuli viipaloituna
3 kanaliemikuutiota
7 kardemummaa
5 neilikkaa
1 kanelitanko
10dl kanalientä (enemmänkin saattaa tarvita)

1. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa.
2. Lisää sipulit, kanaliemikuutiot, kardemummat, neilikat, ja kanelitanko. Sekoittele kunnes sipuli on läpikuultavaa.
3. Sekoita joukkoon riisi ja kanaliemi. Peitä kannella.

4. Keitä kunnes riisi on pehmeää. Tämä kestää yleensä 15-20 minuuttia.

5. Sekoittele haarukalla.

Koristeluun

1 pieni sipuli, viipaloituna
1 dl rusinoita (mä tykkään sekoittaa vaaleita ja tummia)
1 rkl gheetä (kirkastettua voita)

1. Sulata ghee keskilämmöllä.
2. Lisää sipulit ja paista noin minuutin ajan.
3. Lisää rusinat ja paista noin minuutin ajan.

4. Lusikoi sipuli-rusina-sekoitus riisin päälle.

Sukkhar

500 g naudanlihaa kuutioituna (jos lihakuutiot ovat kovin isoja, keitä niitä hetki)
1/2 pieni sipuli pilkottuna
2 tomaattia paloiteltuna
1/2 vihreä paprika paloiteltuna
3 rkl Hoisin-kastiketta
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 kanaliemikuutio
2 rkl öljyä

1. Paista sipulit öljyssä kunnes ovat läpikuultavia.
2. Lisää tomaatit, valkosipuli ja kanaliemikuutio. Peitä kannella ja anna kypsyä kunnes tomaatti on pehmennyt.

3. Sekoita ja lisää lihapalat ja Hoisin-kastike. Peitä kannella ja välillä sekoita kunnes liha on kypsynyt.
4. Lisää vihreä paprika ja kypsennä 2 minuutin ajan.

Tarjoile riisin päällä. Uppopaista perunatikkuja ja lisää niitä annoksen päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: