Sitruunarahkapiirakka

rahkapiirakka

Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 kananmuna
¾ dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl maitoa

Valmista pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää maitoon kevyesti vatkaten muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Lisää rasva. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Taikina on hyvin alustettu, kun se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä hyvin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Muotoile reunat siten, että rahkatäyte pysyy taikinapohjalla. Anna taikinan kohota lämpimässä liinalla peitettynä 20 minuuttia.

pohja

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

täyte

Leikkaa paloiksi.

palat

valmis

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: