Minä olen…

30-vuotias nainen Espoosta. Leipominen ja kokkailu ovat intohimoni.. Keräilen tänne blogiin tuotoksiani ja otan mielelläni vastaan kommentteja ja ideoita.🙂

Minuun saa yhteyden sähköpostitse: pinjanherkkula@hotmail.fi

Blogin löytää myös Facebookista!

”No one who cooks, cooks alone. Even at her most solitary, a cook in the kitchen is surrounded by generations of cooks past, the advice and menus of cooks present, the wisdom of cookbook writers.”
Laurie Colwin

65 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Minni
    Oct 09, 2009 @ 20:31:04

    Aivan ihania reseptejä,nam! Nyt tiedän mihin tulen kurkkimaan, kun tekee mieli tehdä jotain hyvää..❤ Halauksia! T:M.

    Vastaa

  2. maridah
    Oct 24, 2009 @ 13:28:21

    Todella paljon kiitos ihanista resepteistä.
    Onnistuin avullasi jopa tekasemaan sambuusat, selkeiden kuvien ja ohjeiden avuilla. Myös muita juttuja olen kokeillut!
    Barakaa perheellesi ja iA saat unelmasi toteutumaan (:

    Vastaa

    • pinja85
      Oct 25, 2009 @ 08:57:26

      Alhamdulillah, tulen todella hyvälle mielelle siitä, että ohjeista on jollekin jotain apua. Tiedän, että varsinkin nuo sambuusat on monelle sellainen juttu, jonka haluaisi oppia, mutta ei ole ketään opettamassa jne… Mä ne joskus opin sivusta seuraamalla ja sitten sen jälkeen monta kertaa harjoittelemalla omin päin..🙂

      Vastaa

  3. Sari
    Feb 10, 2010 @ 19:56:13

    ASA! Kiitos, aivan ihania ohjeita löytyi, laidasta laitaan erilaista ruokaa. Itselleni tuli heti mieleen sivujasi selatessa, että oletko koskaan tutustunut seuraavaan blogiin: http://snoobar.vuodatus.net/

    Löysin sen vuosi-pari sitten aivan sattumalta ja olen jnkv testaillut reseptejä.

    Hyvää alkavaa kevättä sinulle, jään odottamaan uutuusohjeitasi.

    Vastaa

  4. Sunrise
    Mar 20, 2010 @ 13:58:38

    Hei! Whats up with the text: avoid fruit and nuts, you are what you eat?
    Fruit and nuts are healty!!! Or maybe thats the point… haha..- I dont get you.
    I love your resepies.. Have a nice spring =)

    Vastaa

    • pinja85
      Mar 20, 2010 @ 16:08:30

      Yeah..well I know they are healthy…it’s a joke.. if somebody calls you ”nuts”…you are what?😉

      Vastaa

  5. proselyytti
    Apr 16, 2010 @ 14:19:29

    MashaAllah! kiva löytö tämä! jotain hyötyä feissaristakin siis on😀 Jazaakallaahukhairan:)

    Vastaa

  6. Hanah
    Aug 08, 2010 @ 02:29:47

    Hei!

    Tieatko, olen pyorinyt sun sivustolla nyt tuntia, vasymatta aina tulee ihania uusia resepteja joka kolkasta! Erityisesti pidin fantasiakakku osiosta, teetko tilauksia? Vai ihan omaksi huviksesi, hei laajenna ihmeessa bisnesta erityisesti noiden kakkujen kanssa, sulla on pelisilmaa, taitoa ja karsivallisyytta.

    Ja mita tulee nille kritisojillee, esim mammapalstalaiset ym, niin ota opiksi hyvista kritiikeista , ja jata kaikki turhat henk- koht kommentit omaan valoon!

    Menestysta ja onnea, nyt tiedan saitin jonne voin tulla aina kun taytyy toihin ja tilaisuuksiin pyorayttaa jotakin.

    Mahtavaa ja Kiitos!

    ps. Somalilaiset ruokaosiota katsellessani huomasin etta teit monia ihania tuttuja ruokia! jos tarviit lisaa resepteja niin lett me know jeij! (:

    Vastaa

    • pinja85
      Aug 08, 2010 @ 07:40:50

      Kiitos tosi tosi tosi paljon palautteesta! Pari kakkua olen tehnyt ihan tilaustyönä (sen prinsessakakun ja Salama McQueen-kakun).. mutta pääosin omaksi iloksi teen.😉 Jos sulla on jotain hyvin somalialaisia (tai mitä vaan) reseptejä, otan mieluusti niitä vastaan ja kokeilen.. Olisi kiva saada jonku tollasen etnisen ruoan resepti suoraan suomeksi…yleensä kun mä löydän noi reseptit jostain netistä enkuksi ja käännän sitten suomeksi..🙂

      Vastaa

  7. Teija
    Aug 24, 2010 @ 10:12:42

    Hei!
    Löytyisikö sinulta ohje ”kennoletuihin” eli baghrir ? Olen joskus jollain ohjeella kokeillut mutta tuli liian paksua taikinaa. Olis nyt ramadanina kiva tehdä vieraille.

    Vastaa

  8. Satu
    Sep 02, 2010 @ 21:56:14

    Hei, siis mä olen niin koukussa tähän! Aivan ihania ruokareseptejä ja kakkukuvia – ihan kuin kokkikoulussa olis! Eli siis just jotain mitä mä olen huutanut, mä tarvitsen a) ideoita siihen, mitä ruokaa mä laitan ja b) kokkikoulun, että saan sen tehtyä…

    Se pitää nyt ihan heti ekaksi kysyä, että mitä nuo kakkukuvat on, mitä Wall-E ja SalamaMcQueen-kakuissa on? Esikoinen täyttää kohta 2v ja on ihan järkky Salama-fani ja mä voisin yllättää pojan (ja vieraat…) leipomalla…😀

    Kiitos kun olet koonnut tänne kaiken tämän!!

    Vastaa

    • pinja85
      Sep 04, 2010 @ 08:22:22

      Moikka,
      Kiitos palautteesta.🙂

      Kakkukuvia saa esim. Bake&Party-kaupasta Helsingistä tai sitten netistä eri kaupoista..myös Huuto.netistä löytyy hakusanalla ”kakkukuva” vaikka kuinka paljon. Ensikertalaiselle suosittelen käymään siellä Bake&Party-kaupassa..siellä on mahtava valikoima kuvia ja ammattilaiset auttamassa ja ohjeistamassa miten sen kuvan kanssa toimia.🙂 Kakkukuvaa käyttämällä pääsee kyllä tosi helpolla ja lopputulos on hyvännäköinen..ei tarvi kuin vähän reunaa pursottaa.😉

      Vastaa

  9. Teija
    Oct 08, 2010 @ 15:21:34

    Salam
    Oletko kokeillut tehdä Harchaa,semolinajauhoista? Olen useamman kerran yrittänyt mutta jotenkin tulee liian hajoavaa. Jos sulla joku niksi otan mieluusti vastaan ja ohjeen siitä.
    Terv.Teija

    Vastaa

    • pinja85
      Oct 09, 2010 @ 08:33:23

      Was salam, en ole ikinä kokeillut… mutta laitan kokeiluun lähiaikoina, kuhan olen saanut hankittua lisää semolinaa kaappiin.. :))

      Vastaa

  10. Tata Maria
    Oct 25, 2010 @ 23:54:35

    Salam labaaassss Pinja!🙂 Ensimmaista kertaa eksyn blogiisi! Reseptit taalla vaikuttavat mielestani todella mielenkiintoisia, ohjeet selkeita ja kuvat suorastaan kutkuttavat makuhermoja…

    Olen 27-vuotias suomalainen nainen ja asumme Etela-Espanjassa marokkolaisen mieheni kanssa ja kaymme Marokossa pari-kolme kertaa vuodessa, joten pohjois-afrikkalainen ja etenkin marokkolainen ruokakulttuuri on hyvin lahella sydantani. Olen innokas kotikokki ja kiinnostunut monenmoisesta. Perinteisten espanjalaisten tapaksien, paella- ja ayriais-kokeilujen lisaksi keittiossamme muhii tajine-padat ja jouluksi on luvassa rosollit ja riisipuurot – jalkiruuaksi toki minttuteeta.🙂

    Blogiasi on ilo lueskella. Railakkaat plussat reseptien monipuolisuudesta, selkeydesta ja runsaudesta. Onnea ja menestysta blogiisi ja tunnelmallista syksyn jatkoa!

    t. Tata Malagasta.

    Vastaa

    • pinja85
      Oct 26, 2010 @ 08:00:09

      Kiitos paljon kommentistasi Tata.🙂 Voih, mullekin kelpaisi tollainen Espanjan ja Marokon välillä ravaaminen noin niinkuin ilmaston ja ruokakulttuurin puolesta.😛 Tervetuloa virtuaaliseen keittiööni, toivottavasti eksyt tänne useamminkin.😉

      Vastaa

  11. Hawa
    May 16, 2011 @ 19:28:07

    Salam sisko,
    MashaAllah miten hienosti olet saanut kaikki reseptit tänne sivuille! Olen suunnitellut jo monen reseptin kokeilemista.🙂
    Jatka samaan malliin, näistä on varmasti apua todella monelle, kun etsii hyviä reseptejä ja näkee, että todellakin ruuanlaitto on sinulle intohimo.

    Vastaa

    • pinja85
      May 16, 2011 @ 20:33:46

      Kiitos sisko❤ Varmasti jatkan samaan malliin.. mähän olen ihan koukussa tähän kokkaukseen..😀 Kerroppahan minkälaisia sapuskoista tuli, joita päätit kokeilla..🙂

      Vastaa

  12. miitu
    May 23, 2011 @ 18:11:29

    Hei,
    oletko perehtynyt nepalilaiseen keittiöön? Kaipaisin ohjeistusta momojen tekoon. Ihana blogi!

    Vastaa

    • pinja85
      May 23, 2011 @ 19:16:21

      Kiitos!🙂 En ole koskaan niitä kokeillut, mutta sama pätee melkeinpä kaikkeen mitä blogista löytyy…. laitan korvan taakse…. eiköhän tänne muutamat momotkin lähiaikoina ilmesty.😉

      Vastaa

  13. Seija
    May 30, 2011 @ 17:41:01

    Hei
    Satuin sivuillesi kun etsin momoreseptiä ja hyvän ohjeen löysinkin! Kiitos. Maalauksesi ovat harmonisia ja levollisia. Mukavaa kun olet laittanut ne näytille. Luovaa jatkoa!

    Vastaa

  14. Juuso Mikkonen
    Jun 27, 2011 @ 14:12:22

    Upeita reseptejä kerrassaan! Näin opiskelijanakin osa hyvin yksinkertaisen tuntuisia ruokia sekä suhteellisen helppo valmistaa🙂 Toivottavasti ei haittaa jos näytin sivua muille ystävilleni sekä perheelleni että perheen tutuille, ku ihastuin tähän niin kovin ^^”

    Vastaa

    • pinja85
      Jun 27, 2011 @ 18:00:37

      Kiitos palautteestasi! Sait hymyn huulilleni.🙂 Eihän se tietenkään haittaa, jos näytät blogia muillekin… julkinen blogihan tämä on…joten tarkoitushan onkin laittaa hyvä kiertämään.🙂 Hyvää kesää!

      Vastaa

  15. tuuliaa
    Jun 27, 2011 @ 20:29:21

    Linkitin hyvän postauksesi matelija-aiheisella foorumilla. Maakilpikonnille kerätään luonnonkasveja ja kuivatellaan talven varalle- ja vinkeistäsi saattaa olla hyötyä. Toivottavasti on ok🙂
    Täältä näet paikan, minne linkitin:
    http://www.herppi.net/keskustelu/538-hoito-ja-ruokinta/364745-kilpikonnalle-ravinnoksi-sopivat-kasvit-ja-kukat

    Vastaa

  16. Maryam
    Aug 02, 2011 @ 16:28:49

    Salam aleikum!

    Tässä upeaa blogiasi selanneena on seuraavanlaisia kysymyksiä pulpahtanut mieleeni:

    1) Nyt Ramadanin aikaan on iskenyt hirvittävä vietti opetella kokkaamaan jotain uutta ja herkullista, mutta myös ajankohtaan sopivaa ruokaa. Mitä reseptejä suosittelisit kokeilemaan? Valintaa näillä sivuilla kun on niin runsaasti. c:

    2) Olen itse suuri afganistanilaisen, bangladeshilaisen, intialaisen, iranilaisen, japanilaisen ja kiinalaisen ruoan ystävä. Onko mahdollisesti tulossa lisää reseptejä näiltä alueilta?

    3) Olenko katsonut huonosti, kun missään ei ole sattunut silmään korealaisia reseptejä? Jos niitä ei siinä tapauksessa ole, onko niitä ehkä joskus tulossa?

    Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen!

    Vastaa

    • pinja85
      Aug 02, 2011 @ 16:40:27

      Wa-aleykum salam,
      1) Ensimmäisenä pläräisin kaikki keitot ja taginet läpi näin ramadanina… meillä ainakin syödään paljon keittoa, salaattia ja taginea.. ne ovat terveellisiä, ravitsevia ja kevyitä (useimmiten).🙂 Tietenkin vähän oman maun mukaan… kannattaa kokeilla blogin haku-toimintoa ja hakea vaikka vain jotain tiettyä raaka-ainetta mitä haluaa käyttää… paljon reseptejä nimittäin unohtuu johonkin arkistoihin helposti, koska reseptejä tosiaan alkaa olla jo aika pino, alhamdulillah.

      2) Tarkoitus olisi kyllä perehtyä varsinkin tuonne intialaisen/bangladeshilaisen ja afganistanilaisen ruoan maailmaan..ehkä tuossa syssymmällä iA😉
      3) Ei taida olla korealaisia reseptejä vielä… kiitos muistutuksesta..pitääkin joku päivä lisätä muutama sellainenkin..🙂

      Vastaa

  17. Nimetön
    Aug 04, 2011 @ 06:54:10

    IHANA BLOGI!! Mä rakastan ruoanlaittoa ja sun blogi saa veden kielelle!!

    Kiitos tästä!

    Vastaa

  18. Nimetön
    Aug 25, 2011 @ 15:04:24

    Miten saan kakkuphjan onnistumaan?Olen 2 kertaa tehnyt.1.kerta pohja tais olla liian kauan uunissa ja 4 munalla.ei tullut hyvä:(2.kerran tein 6 munalla,kohosi hienosti,mutta mutta…taisin liian aikaisin irrotaa sen vuuasta ja leikkasin.meni murusiksi.Auta sisko hyvä!Pojillani synttärit tällä viikolla.

    maryam

    Vastaa

    • pinja85
      Aug 25, 2011 @ 17:16:29

      Tämän ohjeen olen todennut ihan parhaaksi kakkupohjaohjeeksi: http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/
      Minulla itselläni uuni on aika antiikkinen, joten se herkästi polttaa kakun päältä ja jättää raa’aksi sisältä. Usein pidänkin foliota päällä tai annan pohjan vähän kärähtää päältä, jolloin se kypsyy hyvin sisältä,eikä lässähdä. Sitten vaan leikkaan sen palaneen osan pois ja tadaaa tosi hyvä pohja tuli.😉

      Vastaa

  19. Maryam Mokhtari
    Aug 25, 2011 @ 15:07:58

    Kakkupohjan tekoa ohjeita kyselisin?Itse olen tehnyt jo kaksi kertaa,mutta huonoin tuloksin;(pojillani synttärit tällä viikolla,joten haluisin onnistua pohjissa:)Oma tekämä on paljon parempi!

    Vastaa

  20. Maryam Mokhtari
    Aug 26, 2011 @ 14:40:56

    Asa!Missäs sivustolla oli sun hieno piparkakkumoskeijasi ja ohjeet?Tänään olisi tarkoitus aloittaa tekemisen.Löytyyköhän kaupasta piparkakkutaikinaa vai pitääkö itse tehdä.

    maryam

    Vastaa

  21. Maryam Mokhtari
    Aug 26, 2011 @ 22:58:27

    Kiitos vastauksista..Mullakin jo idea moskeijan teosta.miten teitkään sen kupolin?

    Vastaa

    • pinja85
      Aug 27, 2011 @ 08:33:28

      Laitoin yhden piparkakkutaikinalevyn kulhon päälle (kannattaa laittaa väliin pala leivinpaperia, ettei tartu kiinni) ja uuniin kypsymään. Sitten kun se on valmis ja jäähtynyt, irroitat sen varovasti.

      Vastaa

  22. Maryam Mokhtari
    Aug 27, 2011 @ 16:48:14

    Ok.Kiitos neuvoista.Lapset ovat innoissaan täällä!

    Vastaa

  23. Nimetön
    Nov 20, 2011 @ 18:31:58

    Minua kiinnostaa mikä sai sinut iinostumaan näistä kovin ei-suomalaisita ruoka-listoista? oletko ihastunut somaliaan ta johonkin muuhun lähi-idän maahan noin niin kuin kulttuurina ja kaikkineen? Vai mikä sai sinut kokkaamaan juuri ei tyypillisä suomi ruokia?

    Vastaa

    • pinja85
      Nov 21, 2011 @ 10:30:59

      Ikinä en ole ollut suuri suomi-ruokafani… varmaankin koska rakastan eksoottisia mausteita..ja suomalaisessa keittiössä käytetään pääosin vain suolaa ja pippuria.

      Vielä muutama vuosi sitten en osannut kokata mitään. Syötiin aina vaan jotain valmiskastikkeita riisin kera..:D Sitten eräänä päivänä päätin kokeilla tehdä jotain reseptin mukaan..ja se onnistui tosi hyvin ja sitten innostuin haastamaan itseäni aina vähän enemmän. Ystäväpiirini on hyvin monikulttuurinen joten eri maiden ruoat on ihan normi arkea ollut aina.. olen aina ollut itämaisen ruoan ystävä..tai no ruoan ystävä ylipäätään.. ja kun kokkaustaidot paranivat perehdyin tarkemmin lempiruokiini.

      Marokkolainen ruoka on mun ehdotonta suosikkiani monesta syystä; se on maukasta, terveellistä (käytetään paljon kasviksia, höyrytystä, oliiviöljyä jne), värikästä, helppotekoista ja siitä on helppo loihtia omia versioita. Rakastan myös kyseisen maan musiikkia, vaatteita, arkkitehtuuria jne.. ihan hurahtanut siis Marokkoon, vaikka ikinä en ole Marokossa ollut, mutta maybe one day..🙂

      Mieheni on somali, joten sen puolesta on tullut tutustuttua myös somalialaiseen keittiöön. On paljon somalialaisia ruokia, joista pidän paljon.. somalialaisessa keittiössä käytetään ihania mausteita, kuten kanelia, kardemummaa ja jeeraa, mutta moneen ruokaan käytetään myös paljon rasvaa, sokeria ja jauhoja.. joten kokkailen niitä harvemmin, etten ihan paisuisi kuin pullataikina.😉

      Olen makumatkailija. Tykkään kokeilla aina jotain uutta… Ruoka on ihanaa.❤

      Vastaa


  24. Jan 19, 2012 @ 01:28:42

    heips!
    ihan mahtavat sivut, ja varsinkin noihin muitten maitten ohjeisiin rakastuin!
    sellaisia kun ei mistään meinaa löytää🙂
    niistä yhtä jäinkin nyt ihmettelemään… ne somalialaiset kookos-jutut… onko niistä tarkoitus tulla sellasia ihan kunnolla kasassa pysyviä paloja, että voi vaikka ihan käsin syödä? yritin tehdä sun ohjeiden mukaisesti, mutta mulla on jääkaapissa nyt vain pellillinen sellaista mössöä mitä pitää lusikoida jos aikoo syödä…😀

    Vastaa

    • pinja85
      Jan 19, 2012 @ 12:57:24

      Ensinnäkin, kiitos palautteesta!🙂

      Joo kyllä niistä kookosjutuista pitäisi ihan kasassa pysyviä paloja tulla… yleensä jos ne jää vain tahmeaksi mössöksi, ei sitä maitoa ole keitetty tarpeeksi pitkään, eli siitä ei ole tullut tarpeeksi paksua. Mutta samalta se loppupeleissä maistuu, joten samapa tuo miten sitä syö, käsin vai lusikalla. Jos haluaa kokeilla uusia juttuja, niin heitäpä sitä kookosmössöä vaniljajäätelön kylkeen tai vaikka hedelmäsalaatin sekaan.🙂

      Vastaa

  25. Tamsku
    Apr 27, 2012 @ 23:45:54

    Näille sivuille on mukava eksyä ja nauttia mielessään kaikesta, Kiitos🙂

    Vastaa

  26. Anita
    Jul 26, 2012 @ 12:36:25

    Asa!
    Olisiko sinulla innostusta kokeilla jotain Serbian (Kosovo myös) alueen ruokia? Paprikat, kaali, pavut jne. saavat aina veden kielelle!
    Tosi mielenkiintoisia ohjeita sinulla täällä!

    Vastaa

  27. Anna
    Jul 31, 2012 @ 20:05:44

    Hei!
    Olisiko sulla reseptiä saksukan tekoon?
    Olen koittanut löytää reseptiä suomeksi mutta en ole löytänyt yhtään…

    Jos satut omistamaan tai saamaan jostain hyvän olisi kiva jos voisit jakaa sen🙂

    Mulla ei ole kuin maku-muisto ko. ruuasta ja haluaisin kovasti päästä sen toteuttamaan myös näin kotioloissa🙂

    Ja kiitos vielä kun jaksat tänne postailla kaikkia ihania reseptejä!!!

    Vastaa

  28. iiman
    Aug 05, 2012 @ 21:19:34

    hyviä reseptejä olen monta kertaa kirjoitta nut ylös=)=)

    Vastaa

  29. Amira
    Aug 07, 2012 @ 19:50:01

    sulla on ihania reseptejä mutta mulla on kysyttävää niistä sambuuseista että mitä jauhoa pitää laittaa siihen taikinaan kiitos ja mashaallah sun kokkaustaito❤

    Vastaa

  30. Umm Safiya
    Aug 14, 2012 @ 13:35:59

    Salaam alaykum!
    Mistä niitä arabikuminjyviä saa?

    Vastaa

    • pinja85
      Aug 14, 2012 @ 17:43:48

      en ole itse vielä löytänyt mistään, joten olen joutunut vain skippaamaan sen kohdan..😉 Pitäis varmaan tilata netistä..

      Vastaa

  31. Mil
    Oct 16, 2012 @ 14:16:28

    Salam! hei mistä sait tota naudan liivatetta?? luulin et sitä ei myydä enää, ja agar agarilla ei mulla ainakaan onnistu…:/

    Vastaa

    • pinja85
      Oct 17, 2012 @ 19:28:56

      Vastasinkin tähän kysymykseen tuolla mango-juustokakku reseptin kommenteissa. Elikkäs mä olen saanut liivatteeni ulkomailta, liivatteen voi korvata vaniljakreemijauheella, kuten muissa juustokakkuohjeissani.🙂

      Vastaa

  32. Pirjo (PAM) Abdullah Muhammad
    Jun 25, 2013 @ 21:56:41

    Salaamz my gorgeous Sista woman. I’ve been hangin around yr blog 4 about 2 hrs now n I’m truly amazed by your dedication and supa skills girl , REALLY!
    Ma sha Allah 4 all da hard work you do to make us all feel like we CAN cook after all lol!!! Allah HafizxoxoPAM

    Vastaa

  33. Kati
    Aug 14, 2013 @ 18:22:42

    Kieviläinen kana oli hyvää, kiitos vinkistä.

    Vastaa

  34. laura
    Mar 05, 2014 @ 09:46:11

    Loistava blogi, josta on ollut paljon iloa, ihastuin alun perin algerialaisen kanan reseptiin ja sen jälkeen on kokeiltu yhtä sun toista muutakkin🙂

    Onnistuisikohan satunaisen resepti napin lisääminen bloogiisi? Voisi tulla helpommin vastaan vanhojakin ihanuuksia :>

    Vastaa

    • pinja85
      Mar 05, 2014 @ 18:02:55

      Kiitos.🙂 Pitää vähän tutkia, että löytyykö tuolta toiminnoista tollainen satunnainen resepti-toiminto, hyvä idea meinaan.🙂

      Vastaa

  35. Aneesa
    Feb 03, 2015 @ 17:19:19

    MashaAllah! Ihana blogi! Jazaki allahu khairan sisko!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: