Etiopialaista mustalinssi-kanapataa

etiopia 035

Ainekset:
2,5 dl mustia linssejä (Beluga-linssejä)
1 prk tomaattimurskaa
700g kanaa (esim. pieniä koipia)
2,5 dl kanalientä
2 tl voita
1 tl extra-virgin oliiviöljyä
1 iso keltasipuli, pieneksi silputtuna
5 valkosipulinkynttä, pieneksi silputtuna
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
3 rkl Berbereä
1 rkl paprikajauhetta
1 dl sitruunamehua
mustapippurirouhetta ja suolaa maun mukaan

Tarjoiluun:
1,75 dl kreikkalaista jogurttia
tuoretta korianteria silputtuna

Kaada huuhdellut linssit, tomaattimurska, kanat ja kanaliemi kattilaan tai kasariin. Jätä kannen alle kiehumaan.

etiopia 005

Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista sipuleita, inkiväärisilppu ja valkosipuleita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää berbere ja paprikajauhe ja paista pari minuuttia. Lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin. Sekoita sitten sipuliseos kanojen ja linssien joukkoon. Mausta (reilusti) suolalla ja mustapippurilla.

Jätä kannen alle muhimaan pariksi tunniksi. Välillä kannattaa käydä lisäämässä hieman vettä ja sekoittelemassa, ettei linssit jämähdä pohjaan kiinni.

Kaada koko komeus tarjoiluastiaan ja lisää keskelle kreikkalaista jogurttia ja korianterisilppua. Tarjoile injeran kera.

etiopia 037

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: