Omar-rahkamunkit

RAHKAMUNKKI 012

Ainekset:

2 dl vettä
250g maitorahkaa
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
10 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Päällyste:
1 pss Omar-karkkeja
2 dl kermaa
Wiener Nougat-rouhetta

Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva tähän. Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista munkkeja tasaisesti joka puolelta, kunnes ovat kauniin ruskeita.

RAHKAMUNKKI 002

Aseta talouspaperille jäähtymään.

Kuumenna kerma teflon-kattilassa ja sekoita joukkoon Omar-karkit. Sekoittele tasaisin väliajoin. Karkit sulavat kermaan ja pikku hiljaa suoksesta muuttuu paksu kinuskimainen päällyste. Kun päällyste on sopivan paksua,sammuta levy ja dippaa munkit yksitellen päällysteeseen.

 

Ripottele päälle samantien Wiener Nougat-rouhetta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: