Tom Yum Kung

IMG_7276

Varmastikin paras keitto, jonka tiedän. Maistuu paremmalta kuin miltä näyttää.😉

Ainekset:
7½ dl kanalientä
1 rkl limen mehua
1 sitruunaruoho, viipaloituna ohuesti (kuori ja pääty poistettu, voit myös vaihtoehtoisesti käyttää 1 rkl sitruunaruohotahnaa)
1½ tl galangal-jauhetta tai -tahnaa
3 kaffirlehteä
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 pientä chiliä viipaloituna (siemenet poistettu)
1 paprika, viipaloituna (mikä tahansa väri)
1 dl tuoretta korianteria, silputtuna
2 rkl kalakastiketta
3 dl siitakesieniä, viipaloituna
12 isoa katkarapua tai 170 g ravun pyrstöjä, kuoret poistettu
1 tlk kookosmaitoa
(halutessaan voi vielä lisätä valmista Tom Yum-tahnaa vahvistamaan makua)

Kaada kanaliemi isoon kattilaan. Lisää limen mehu. Tee sitruunaruohosta sauvasekoittimella tahnaa ja lisää liemeen.

Lisää sitten galangal, valkosipuli, paprika ja kaffirlehdet ja anna saavuttaa kiehumispiste (keskilämmöllä).

2015-12-20 12.38.36

Lisää sienet ja katkaravut. Anna kiehua pari minuuttia.

2015-12-20 12.46.36

Laske lämpötilaa alhaiseksi ja lisää kookosmaito ja kalakastike. Mausta vielä tarvittaessa Tom Yum-tahnalla. Koristele korianterisilpulla.

2015-12-20 12.57.43

Tarjoile limelohkojen ja jasmiiniriisin kera.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: