Nihari

nihari

Intialainen pitkään haudutettava naudanlihapata.

Ainekset:

1 kg naudanlihaa paloina
suolaa maun mukaan
2 rkl chana dalia (keltaisia puolitettuja herneitä)
1 dl kheetä/voita
1 keltasipuli, siivutettuna
8 valkosipulinkynttä
1 prk kuorittuja tomaatteja
2½ dl ruokajogurttia
3 rkl besania (kikhernejauhoja)sekoitettuna 3 rkl vettä
1½ rkl garam masalaa
2 tl chiliä (cayenne tai kashmiri)

Mausta lihapalat suolalla ja jätä sivuun odottamaan.

Jauha chana dal sauvasekoittimella jauhoksi. Jätä sivuun odottamaan.

chana dal

Sulata ghee syvässä kasarissa ja ruskista sipulisiivuja matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Siirrä sipulit blenderiin valkosipulien, tomaattien ja veden kanssa ja sekoita tasaiseksi.

lihat

Ruskista lihapaloja kasarissa keskilämmöllä 6 minuuttia. Kaada sekaan chana dal-jauhe, tomaattikastike, jogurtti, besansekoitus, chili ja garam masala. Anna saavuttaa kiehumispiste.

kiehuu

Laske lämpötila alhaisemmaksi ja peitä kannella. Anna muhia 3-3½ tuntia. Tarjoile tuoreen naan-leivän kera.

valmis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: