Bariis Iskukaris

annos

Bariis iskukaris (joskus kutsutaan myös ”bariis isku dhexkaris”) on yleinen nimitys riisille, joka on keitetty mausteiden ja lihan/kanan kanssa. Tässä reseptissä on käytetty kasviksia lihan sijaan. (Kasviksien sijaan voi käyttää pientä kanaa, puolta kiloa jauhelihaa tai lammasta. Ruskista liha ensin ennen kuin lisäät tomaatit.)

Tästä reseptistä riittää neljälle henkilölle. Riisin kanssa voi tarjoilla esimerkiksi salaattia ja Zabia tai paahdettua lammasta.

Ainekset:
5 dl basmatiriisiä tai muuta pitkäjyväistä riisiä
2 tomaattia, kuutioituna (valinnainen)
1 iso sipuli, silputtuna
1 kanelitanko
5 neilikkaa
4 vihreää kardemummaa
1 tl kuminansiemeniä
suolaa maun mukaan
3 valkosipulinkynttä tai 1 tl valkosipulimurskaa
4 rkl oliiviöljyä tai gheetä
2½ dl pilkottuja vihanneksia (kuten porkkanaa, herneitä ja maissia)
6 dl vettä

1. Huuhtele riisi ja jätä likoamaan veteen.
2. Paista sipuleita kanelitangon kanssa kunnes ne karamellisoituvat.
3. Jauha mausteet ja lisää ne sipulien joukkoon valkosipulin kera. Paista minuutin ajan, jolloin mausteet alkavat tuoksua vahvasti.
4. Lisää tomaatit ja paista kunnes ne ovat täysin pehmenneet.
5. Lisää vihannekset ja paista kunnes ne ovat puolikypsiä.

vihannekset

6. Valuta vesi riiseistä ja lisää riisit kattilaan. Kaada päälle vesi ja peitä kattila kannella tai foliolla tiiviisti.

vesi

7. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes neste on täysin haihtunut.

kypsynyt

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: