Tharid

valmis

Tätä ruokaa usein kutsutaan profeetta Mohammedin (rauha hänelle) lempiruoaksi. Tämä herkullinen lammaspata tarjoillaan ohuiden rapsakoiden leipien, nimeltä regag, päällä, jotka imevät itseensä padan lientä. Regagin korvikkeena voi käyttää esim. paistettuja roteja. Helpotat valmistusta, jos pyydät teurastajaa pilkkomaan lampaan paloiksi.

Aboo Moosaa (radhiyallaahu ‘anhu) said: Allaah’s Prophet (sallallaahu ‘alaihi wa sallam) said, “Many amongst men reached (the level of) perfection but none amongst the women reached this level except Aasia, Pharaoh’s wife, and Mary, the daughter of ‘Imraan. And no doubt, the superiority of ‘Aaishah to other women is like the superiority of Tharid to other meals.” {Saheehul Bukhaaree – the Book of Prophets #3181}

Ainekset:
½ dl öljyä
1,3 kg lammasta, paloina
2 rkl Bzaria (Emirati spice mix)
5 neilikkaa
2 chiliä, siemenet poistettu
1 iso keltainen sipuli, ohuesti viipaloituna
6 valkosipulinkynttä, murskattuna
10 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja murskattuna
1 rkl jeeraa
1 tl mustapippurirouhetta (tai enemmän maun mukaan)
1⁄4 tl kardemummarouhetta
4 tomaattia, lohkottuna neljään osaan
2 laakerinlehteä
15 pientä perunaa
2 porkkanaa, kuorittuna ja puolitettuna
2 pientä kesäkurpitsaa, puolitettuna
2 isoa pitkulaista paprikaa, leikattuna neljään osaan pituussuunnassa
Suolaa maun mukaan
4 isoa roti-leipää (tai regagia), paahdettuna

Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Levitä Bzaria lammaspaloille ja laita lammaspaloja pannulle erissä, ruskistaen ne joka puolelta. Siirrä sitten odottamaan kulhoon.

mausteet

paistettu

Lisää neilikat, chilit ja sipulit kattilaan ja paista välillä sekoittaen (noin 10 minuuttia, anna sipulin karamellisoitua). Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista noin 2 minuuttia. Lisää jeera, mustapippurirouhe, kardemumma, tomaatit ja laakerinlehdet ja paista noin 2 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Aseta lampaat takaisin pataan, kuin myös niistä valunut neste. Lisää perunat, porkkanat, kesäkurpitsat ja paprikat ja kaada kaiken päälle lopuksi 3 litraa vettä. Anna saavuttaa kiehumispiste ja laske lämpö hieman keskilämpöä matalammaksi. Peitä osittain kannella ja jätä hautumaan, kunnes lammas on pehmeää, noin 1½ tunniksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

kasvikset

liemi

Levitä leivät syvälle tarjoiluastialle ja asettele lihat ja kasvikset niiden päälle reikäkauhalla. Kaada liemi erilliseen astiaan ja tarjoile se ruoan kera (liemeä ei kaadeta samaan tarjoiluastiaa, jotta leivät eivät muutu mössöksi).

leivät

tarjolla

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: