Juustobriouatit

juustobriouatit

1/2 kg tuorejuustoa tai kiri-juustoa, kylmänä
1/2 kg warqaa/filoa/kevätkääryletaikinalevyjä
4 rkl voita, sulatettuna
öljyä paistamiseen

Leikkaa taikinalevyt saksilla 5cm levyisiin suikaleihin. Aseta yksi kevätkääryletaikinasuikale/warqasuikale tai kaksi päällekkäistä filosuikaletta työtasolle.

Sivele kevyesti voilla. Laita ruokalusikallinen juustoa suikaleen alaosaan ja taittele siitä kolmio tämän kuvaohjeen mukaan: Briouatin taittelu.

Leikkaa suikaleen repaleinen reuna tasaiseksi, voitele sitä hiukan vedellä/voilla/kananmunan keltuaisella ja käännä se taikinalevyn muodostamaan ”taskuun”. Voi käyttää esimerkiksi veistä apuna työntäessä reunaa piiloon.

taiteltuna

Uppopaista briouatit kasvisöljyssä kauniin kullanruskeiksi ja aseta kuivumaan talouspaperin päälle. Tarjoile!

valmiit

p.s. paistamattomat briouatit voi säilyttää jääkaapissa päivän ajan tai pakastimessa 2 kuukautta. Ne voi paistaa jäisinä tai antaa sulaa 30-60 minuuttia ennen paistamista.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: