Tabbouleh

tabbouleh

Tabbouleh (Arabic: تبولة‎ tabūlah; myös tabouleh tai tab(b)ouli) on yksi suosituimmista salaateista Lähi-Idässä.

Ainekset:
50g bulguria (itselläni sattui kaapissa olemaan vermicelli-bulguria, siksi kuvissa salaatin seassa on pikku vermicellejä, vaikka ne ei reseptiin kuulukaan)
400g kypsiä tomaatteja, kuutioituna
6 kevätsipulia, silputtuna
2 sitruunan mehu
½ tl mustapippurijauhetta
½ tl maustepippurijauhetta
½ tl kanelia
½ tl korianterijauhetta
¼ tl muskottipähkinäjauhetta
¼ tl neilikkajauhetta
¼ tl inkiväärijauhetta
175g lehtipersiljaa, hienoksi silputtuna
45g minttua, hienoksi silputtuna
80ml oliiviöljyä
4 rkl granaattiomenan siemeniä (valinnainen)

Valmista bulgur paketin ohjeen mukaan (itse liotin bulguria hetken kiehuvassa vedessä ja laitoin sitten uunipellillä uuniin 20 minuutiksi kypsymään ja rapsakoitumaan).

silppuumista

Sekoita bulgur, tomaatit, kevätsipulit ja sitruunanmehu kulhossa. Sekoita mausteet keskenään pienessä kulhossa ja sekoita sitten bulgurin sekaan. Lisää sekaan vielä oliiviöljy, lehtipersilja ja minttu. Lisää tarvittaessa suolaa. Koristele granaattiomenan siemenillä.

sekoittelua

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    May 02, 2016 @ 19:22:16

    Vihdoin kokeilin tätä reseptiä (ilman siemeniä) ja raatikin totesi sen olevan todella hyvää, kuulema maistui juuri siltä kun piti. Aikaisemmat variaatiot eivät ole olleet kummosia. Joten tämä on paras.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: