Al Kabsa

Al kabsah

Perinteinen saudiarabialainen ateria. Tällä reseptillä tulee aika iso läjä sapuskaa; eli suosittelen tekemään silloin jos on tulossa vieraita. Muussa tapauksessa jaa määrät joko 2- 3:lla.

Ainekset:
0,6 dl voita
1,3 kg kanaa, 8-10 palana
1 iso sipuli, hienoksi silputtuna
6 valkosipulinkynttä, murskattuna
0,6 dl tomaattipyrettä
400g tomaattimurskaa tai tuoreita paloiteltuja tomaatteja
3 porkkanaa, raastettuna
2 neilikkaa
ripaus muskottipähkinäjauhetta
ripaus jeeraa
ripaus korianterijauhetta
suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan
½ tl sahramia
1⁄4 tl jauhettuja vihreitä kardemummia
½ tl kanelia
½ tl maustepippurijauhetta
1⁄4 tl valkopippurijauhetta
½ tl jauhettua kuivattua limeä
1 l kuumaa vettä
1 kanaliemikuutio
5,6 dl basmatiriisiä (älä huuhtele tai liota)
0,6 dl rusinoita
0,6 dl mantelisuikaleita tai -lastuja, paahdettuna

1. Sulata voi isolla pannulla/kasarilla. Lisää kananpalat, sipulit ja valkosipulit ja ruskista, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tomaattipyree ja paista pari minuuttia.

2. Lisää tomaatit, porkkanaraaste, neilikat ja kaikki mausteet. Paista pari minuuttia, lisää sitten vesi ja liemikuutio. Anna saavuttaa kiehumispiste, laske sitten lämpötilaa ja peitä kannella. Anna kiehua matalalla lämmöllä 30 minuuttia.

3. Lisää riisi ja sekoita varovasti. Peitä taas kannella ja anna muhia 35-40 minuuttia. Lisää rusinat 20 minuutin jälkeen.

4. Aseta riisi isolle tarjoiluastialle, jätä kanat päälle ja ripottele paahdettuja manteleita koko komeuden päälle. Tarjoile lime-viinietikalla höystetyn tuoresalaatin kera. Saudit tarjoilevat Kabsan tulisen Shattah-kastikkeen kanssa.

valmis

Alkuperäinen resepti täältä.

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Jun 21, 2015 @ 17:49:39

    Salaam!Mistäs tuota kuivattua limeä saa täältä Hesasta?Kiitos.

    Vastaa

    • pinja85
      Jun 21, 2015 @ 19:13:57

      En ole jauhetta löytänyt, mutta olen nähnyt kokonaisia kuivattuja limejä itämaisissa kaupoissa (joita voi itse morttelilla jauhaa).. Minulla ei ollut tätä ruokaa tehdessä edes niitä kaapissa, joten sujautin sekaan hieman limen mehua korvikkeeksi.😉

      Vastaa

  2. henni
    Jun 25, 2015 @ 17:50:27

    Aivan tajuttoman hyvännäköisiä ruokia olet loihtinut! Innostuin itsekin kokeilemaan, mutta en mistään löytynyt tuota kuivattua jauhettua limeä. Mahtaako löytyä ihan perus marketeista edes?

    Vastaa

    • pinja85
      Jun 26, 2015 @ 11:36:43

      Ei löydy peruskaupoista (Suomessa). Joistain itämaisista kaupoista saatat löytää joko jauhetta tai kokonaisia kuivattuja limejä. Hyvää tulee ilmankin, joten älä nyt ainakaan kuivatun limen puuttumiseen jumitu.😉

      Vastaa

  3. Nuura
    Feb 26, 2016 @ 17:42:45

    Saudi matkamme innoittamana tein tätä maukasta sapuskaankaritsan lavasta ja hyvää oli. Tosin jauhetun limen tilalle laitoin limemehua ja keitin riisin erikseen. Itseltäni monesti riisi puuroutuu pitkässä haudutuksessa.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: