Zab

zab annos

Paahdettua lammasta riisipedillä kutsutaan nimellä ”zab” tai ”alla bari”. Sitä tarjoillaan yleensä mm. häissä. Ohjeessa on vähän isommalle porukalle tarjoitettu määrä. Itse kokkailin nelihenkiselle perheelle käyttäen noin 800g lammasta. Basmatiriisikin oli päässyt loppumaan, joten piti tehdä ”somalialaista riisiä” villiriisistä..heh. Hyvää tuli, mutta kuvissa ei siis ihan täysin näytä sellaiselta kuin pitäisi… 😉

Ainekset:
4kg lammasta paloina
1 tl jeeraa
1 tl korianterijauhetta
1 tl kardemummajauhetta
5 mustapippuria jauhettuna
1 iso pala inkivääriä raastettuna
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
Suolaa maun mukaan
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
2 isoa sipulia
2 porkkanaa paloiteltuna

Sekoita mausteet, inkivääri ja valkosipuli kulhossa. Marinoi lampaanpalat sekoittamalla ne kulhossa mausteiden kanssa ja laittamalla ne jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
2. Laita lihat isoon kattilaan. Paista tunnin ajan matalalla lämmöllä kannella peitettynä. Lihat ruskistuvat reilusti, mutta ei haittaa, siitä tulee loistava savuaromi, joten älä nosta kantta paistamisen aikana.
3. Siirrä lihat uunivuokaan ja paista uunissa kaksi tuntia 150 asteessa tai kunnes liha on pehmeää (edelleen kannella tai foliolla peitettynä).
4. Pilko vihannekset ja lisää lihojen sekaan.
5. Poista kansi ja anna lihojen ja vihannesten paistua vielä puoli tuntia. Yleensä lihoista irtoava neste on tarpeeksi, mutta jos ne vaikuttavat kuivalta, lisää hiukan vettä.

uunista

Alkuperäinen resepti täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: