Couscouskakut

Couscouskakut

Usein kokkailtuani couscousia ruuaksi, löytyy sitä seuraavana päivänä läjä ylijäämää jääkaapista. Aina ei huvita tehdä couscous-salaattia, joten tänään päätin kokeilla uutta tapaa hyödyntää jämät. Maukkaat couscouskakut ovat hyviä pikku suupaloja sellaisenaan tai ne voi syödä kastikkeen ja salaatin kera.

Couscouskakut voi maustaa haluamallaan tavalla. Sekaan voi sujauttaa mitä mieleen juolahtaa; tässä nyt yksi esimerkki:

5 dl kypsää couscousia
1 rkl zaataria
1 kananmuna
1 keltuainen
2 tl korianterijauhetta
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
2 rkl vehnäjauhoja
oliiviöljyä muffinivuokien öljyämiseen

Sekoita ainekset keskenään (paitsi jauhot) ja lisää lopuksi jauhot ja sekoita vielä vähän.

seos

Öljyä muffinipelti oliiviöljyllä. Jaa seos kuuteen isoon muffinivuokaan ja painele tasaiseksi.

uuniin

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

uunista

tarjolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: