Gluteenittomat munkit

Munkit tarjolla

3 dl laktoositonta maitoa
½ pussia kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 kananmuna
½-1 rkl kardemummaa
3 dl Semperin fin mix hienoa jauhoseosta
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kookosjauhoja
½ tl ksantaania
50 g laktoositonta voita
Paistamiseen: öljyä tai 1 pkt munkinpaistorasvaa

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psyllium vispilällä samalla sekoittaen ja anna sen turvota hetki. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita taikinaan suola, kananmunavaahto ja kardemumma.

Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa vähintään 5 minuuttia.

Taikina

Taikinaa EI jätetä kohoamaan, vaan siitä muotoillaan heti kämmeneen sopivia pallukoita. Paina peukalolla reikä pallukan keskelle ja muotoile nätti donitsi. Laita munkit leivinpaperin päälle pellille ja laita pelti n. 40 asteiseen uuniin. Laita uunin pohjalle kattila, jossa on kiehuvan kuumaa vettä ja sulje uunin luukku. Anna munkkien kohota ”höyryuunissa” 30 minuuttia.

Uunissa

Kuumenna paistorasva kuumaksi. Nostele kohonneet munkit lastaa apuna käyttäen kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Kun rasva on sopivan kuumaa, kypsyy munkki muutamassa minuutissa.

Kohonneet

Paistoon

Pois öljystä

Nostele paistetut munkit talouspaperin päälle ja sokeroi lämpimänä. Mikäli haluat pakastaa munkit, kannattaa sokerointi jättää välistä ja sokeroida munkit vasta sitten kun ne sulattaa tarjolle.

Valmiit

Sokerit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: