Biber salcasi

biber salcasi

3 pitkää punaista paprikaa
3 pitkää pitkää punaista chiliä, siemenet poistettu
½ sitruunan mehu
1 tl merisuolaa
½ tl mustapippurirouhetta

Laita paprikat ja chilit uunipellillä 200 asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia. Käännä ne kerran paistamisen aikana. Kun kuori kuplii ja hiillostuu, ota pois uunista.

Anna jäähtyä hetken. Kuori paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Paloittele muutamaksi palaksi ja heitä tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi. Käytä terävää veistä, jolla kaavit chileistä ”lihan” pois, sekoita se paprikan joukkoon.

uunista

siemenet pois

Lisää tahnaan vielä suola, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita ja tarjoile. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa (säilyy vähintään viikon).

tahna

Tällä reseptillä tulee suht pieni määrä tahnaa (riittää hyvin 3-4 henkilölle jos on tarjolla muitakin dippejä), tarvittaessa siis tuplaa tai triplaa ainesten määrät.

valmis

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: