Beg Wot

valmis

750g sipulia, erittäin pieneksi silputtuna
1-1½ kg lammasta
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1,25 dl extra neitsytoliiviöljyä
2 rkl berbereä
1 prk tomaattimurskaa
1-3 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Laita sipulisilppu isoon kattilaan, peitä kannella ja paista keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Vain tarvittaessa lisää tilkka vettä, ettei sipulit pala.

sipulit

Kun sipulit ovat läpikuultavia (noin 10-15 minuutin paistamisen jälkeen), lisää öljy. Paista 10 minuuttia.
Lisää berbere ja laske levy alhaiselle lämmölle. Paista 30 minuuttia välillä sekoittaen. Vain tarvittaessa lisää hieman vettä, ettei sipulit kärähdä kattilaan kiinni.

berbere

Lisää tomaattimurska. Paista hetki ja lisää sitten lammaspalat. Lisää valkosipuli ja inkivääri puristamalla ne suoraan kattilaan valkosipulinmurskaajalla.

Kastike on valmis kun öljy nousee pintaan. Tämä kestää lihasta riippuen 15-30 minuuttia. Tämän jälkeen keitä vielä 10 minuuttia, jolloin kastike paksuuntuu ja lisää sitten 2-5 dl kiehuvaa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile injeroiden/riisin, salaatin ja linssikastikkeen kera.

beg wot

Alkuperäinen resepti täältä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Dec 26, 2014 @ 11:31:32

    Mikä on berbereä?

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: