Ghorayeba

ghureyba

Egyptiläiset voitaikinakeksit.

5 dl vehnäjauhoja
2½ dl tomusokeria
2½ dl huoneenlämpöistä gheetä (kirkastettua voita) tai suolatonta voita
1 tl vaniljaesanssia
koristeluun: kuorettomia puolikkaita manteleita, neilikoita, pistaasipähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä

Vatkaa gheetä monitoimikoneella 4 minuuttia, jolloin siitä tulee kuohkeaa.

ghee

Lisää tomusokeri ja jatka sekoittamista 3 minuuttia, kunnes tomusokeri on täysin sekoittunut gheehen ja seos on edelleen kuohkeaa. Laske vatkaimen nopeutta ja lisää joukkoon vaniljaesanssi ja jauhot. Kun taikina on tasaista muruseosta, lopeta vatkaaminen ja vaivaa taikinasta käsin pallo. Siirrä taikina kulhossa jääkaappiin 10 minuutiksi jähmettymään. Ota se sitten jääkaapista ja jaa se neljään osaan.

murutaikina

taikinapallo

neljään osaan

Pyörittele jokaisesta taikinanpalasta pötkö ja leikkaa pötköstä siivuja. Asettele siivut (keksit) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (jos haluat, voit painella reunoja pyöreämmiksi). Paina kevyesti jokaisen keksin keskelle yksi puolitettu manteli, pistaasipähkinä, kuivattu hedelmäpala tai neilikka.

koristeet

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja anna keksien odotella sen aikaa liinan alla. Paista keksejä sitten uunin keskitasolla 15 minuuttia. Keksien pintaan EI OLE tarkoitus tulla väriä, joten poista keksit uunista heti 15 minuutin jälkeen!

uuniin

Ota keksit uunista ja anna niiden jäähtyä pellillä 30-40 minuuttia. Tarjoile.

uunista

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: