Shorbet Kharshoof

artisokkakeitto

Egyptiläinen artisokkakeitto.

1 rkl voita tai oliiviöljyä
1 sipuli, silputtuna
450 g artisokan sydämiä (pakasteita, säilykkeitä tai tuoreita)
muutama timjamin varsi
2 laakerinlehteä
7½ dl kanalientä (vegeversioon kasvislientä)
2½ dl täysmaitoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
(valinnainen) 1 dl kermaa
(valinnainen) Koristeluun: ohuita paistettuja sipulisuikaleita

Sulata voi/kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja paista sekoitellen kunnes ovat pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet.

Lisää artisokan sydämet, timjami, laakerinlehdet, kanaliemi ja maito. Peitä kannella ja anna saavuttaa kiehumispiste.

artisokat

neste

Laske lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen 30 minuuutin ajan tai kunnes artisokat ovat pehmeitä.

Anna keiton jäähtyä ja poista laakerinlehdet ja timjami. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää halutessasi kerma.

kerma

Lämmitä keitto uudelleen levyllä, mutta älä anna ruveta kiehumaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

valmis

Koristele paistetulla sipulilla ja timjaminlehdillä ja tarjoile.

Variaatioita: Artisokkien tilalla voit kokeilla myös kukkakaalia tai kesäkurpitsaa. Koristeluun voit kokeilla kreikkalaista jogurttia.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: