Char Kway Teow

char valmis

Char kway teow, tarkoittaa kirjaimellisesti ”paistetut riisikakkusuikaleet”. Tämä on erittäin suosittu annos Malesiassa, Singaporessa, Bruneilla ja Indonesiassa. Reseptejä on useita, tässä yksi niistä.

300-450g broilerin fileesuikaleita
2 rkl osterikastiketta
2 rkl maissijauhoja
2 rkl maapähkinäöljyä
2 tuoretta punaista chiliä, hienoksi silputtuna (siemenet poistettu tai ei, maun mukaan)
2 valkosipulinkynttä, ohuesti siivutettuna
1 tl katkaraputahnaa
200g isoja katkarapuja
1kg tuoreita riisinuudeleita/ 250g raakoja riisinuudeleita
150g mungpavun ituja
4 kevätsipulia, vihreät osat leikattu 3cm pätkiksi
1,2 dl soijakastiketta
0,6 dl osterikastiketta
1 tl ruokosokeria
suolaa maun mukaan

Yhdistä kanat, maissijauho ja osterikastike kulhossa ja sekoittele hyvin.

Kuumenna öljy wokissa todella kuumaksi ja lisää siihen sitten chilisilppu, valkosipulisiivut ja katkaraputahna. Paista minuutin ajan ja lisää sitten kanat ja paista taas viisi minuuttia tai kunnes kananpalat ovat täysin kypsiä.

kanat

Lisää katkaravut ja paista kaksi minuuttia.

Jos et löydä tuoreita riisinuudeleita ja käytät raakoja, laita ne pariksi minuutiksi kuumaan veteen turpoamaan. Lisää nuudelit wokkiin ja paista viisi minuuttia. Lisää idut, kevätsipulit, soijakastike, osterikastike ja ruokosokeri ja paista pari minuuttia. Mausta suolalla, tarjoile välittömästi.

nuudelit

muut ainekset

valmista

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: