Alexandrian maksaherkku

maksa

Tämä resepti on kuuluisa ympäri Egyptiä. Se on nopea ja helppo. Vaikein kohta on maksan leikkaaminen pieniksi paloiksi, sillä maksa on hyvin liukas käsiteltävä… jippo onkin siinä, että leikkaa palat silloin kun maksa on hieman jäässä.😉

1 dl öljyä
400 g naudan/lampaan maksaa, pilkottuna pieniksi paloiksi
6 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 iso vihreä paprika, pieneksi paloiteltuna
2 chiliä, siemenet poistettu ja paloiteltu (maun mukaan näitä voi laittaa juuri niin paljon kuin tykkää)
1½ rkl jeeraa
1/2 tl kanelia
1/4 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl neilikkajauhetta
1/4 tl kardemummajauhetta
Sitruunan tai limen mehua
1 tl suolaa

Kuumenna öljy todella kuumaksi ja lisää siihen maksanpalat. Sekoittele maksoja nopeasti ja varovasti, kunnes ne muuttavat väriä.

pannulle

Lisää loput ainekset pannulle, sekoita ja laske levyn lämpötila keskilämmölle. Peitä pannu kannella ja anna kypsyä n. 15 minuuttia. Ja valmista tuli!

muut ainekset

Alkuperäinen resepti täältä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Feb 08, 2015 @ 17:28:57

    Helppo ja hyvä ruoka.Kannattaa leikata saksilla, jos halua välttää ”liukastelun”.😉 Tein tämän reseptin mukaan ja ”egyptiläinen raatini” totesi, että pitäisi olla tulisempaa ja mausteisempaa.Eli jos haluaa täysin autenttisen maun, niin ehkä voisi tuplata chilin ja muut.No, makuja on monenlaisia…

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: