Sharkaseya

valmis annos

Egyptiläinen saksanpähkinäkastike kanalle tai vasikanlihalle.

2 isoa siivua vaaleaa leipää, kuutioituna ja reunat poistettuna
5 dl saksanpähkinöitä
7½ dl kanalientä
2 rkl voita
8-10 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 tl korianterijauhetta
1/2 tl suolaa
paprikajauhetta koristeluun

Laita leivänpalat kulhoon ja täytä kulho vedellä, niin että leivät peittyvät. Anna turvota 30 minuuttia.

Jauha saksanpähkinöitä tehosekoittimella, kunnes ovat erittäin hienoksi jauhettu.

pähkinät

Poista leivät vedestä ja lisää ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon 2½ dl kanalientä. Sekoita, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.

kanaliemi

(VAPAAVALINTAINEN: Kaada seos lävikön läpi pannulle, jos haluat kastikkeesta silkinpehmeää.) Tai kaada seos suoraan pannulle ja lisää joukkoon loput kanaliemestä. Sekoittele ja anna muhia keskilämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes kastikkeen rakenne on paksuuntunut tarpeeksi.

Sulata voi pienellä pannulla, lisää valkosipuli ja korianteri ja paista 3 minuutin ajan. Lisää valkosipulivoi kastikkeeseen, mausta suolalla ja sekoita hyvin.

valkosipuli mukaan

valmis

Tarjoile kanan tai vasikanlihan ja riisin kanssa. Koristele annokset paprikajauheella.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: