Doro Wot

etiopialaista kanaa

..eli ”punainen kanapata”, joka on yksi suosituimmista etiopialaisista ruuista.😛

1-2 kg broilerin koipia, nahka poistettu
4    sipulia, hienoksi silputtuna
2½ dl kasviöljyä
2½ tl murskattua valkosipulia (myös jauhe käy)
1 tl murskattua inkivääriä (myös jauhe käy)
2-3 rkl Berbereä
2 rkl paprikajauhetta (tuomaan punaista väriä)
1 tl kardemummajauhetta (eli ”Korerimaa”)
1 tl  Wot Kimem (Mekelesha)
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
2-4 dl vettä

Ruskista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä isossa kattilassa kevyesti öljyssä. Lisää Berbere ja parikajauhe ja jatka ruskistusta noin 15 minuuttia alhaisella lämmöllä ja välillä lisäten hieman vettä sekaan.

sipulit

Lisää broilerinkoivet ja paista kunnes liha on kypsää (lisää myös loput vedet tarvittaessa). Lopuksi lisää suolaa, kardemummajauhetta ja Wot Kimemiä. Tarjoile kuumien injeroiden kanssa.

kanat

valmis

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: