Talkkuna-chiasämpylät

talkkuna-chiasämpylät

5 dl lämmintä vettä
1 tl psylliumia
2 tl ksantaania
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl chiasiemeniä
3 dl talkkunajauhoja
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl öljyä

Kaada psyllium ja ksantaani veteen ja jätä turpoamaan 10 minuutiksi liinan alle. Kun vesi on muuttunut hyytelömäiseksi, lisää siihen hiiva ja suola ja sekoita. Lisää sitten chiasiemenet ja talkkunajauhot ja sitten gluteeniton jauhoseos ja vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi öljy ja sekoita se hyvin taikinan sekaan.

Lusikoi isoja pallukoita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (minä sain 13 isoa sämpylää tästä taikinasta). Ripottele taikinakasojen päälle vielä hieman gluteenitonta jauhoseosta ja taputtele tasaisiksi pallukoiksi. Jätä liinan alle kohoamaan n. 20-30 minuutiksi ja paista uunissa 225 asteessa kunnes sämpylät saavat kauniin värin.

uuniin

uunista

Todella muhevia ja herkullisia sämpylöitä, nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: