Luumupiirakka

luumupiirakka

Oli tullut taas ostettua iso läjä tuoreita luumuja, jotka lähtivät kypsymään nopeammin kuin niitä ehti syödä, joten loppusatsille oli keksittävä jotain ennen kuin olisi liian myöhäistä..

Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja (tai esim. sämpyläjauhoja)
1½ dl sokeria
1½ dl sulatettua voita
1 kananmunaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
500 g tuoreita tummia luumuja

Voitele piirakkavuoka voilla/margariinilla. Huuhdo luumut, puolita, poista kivet ja puolita pitkittäin uudestaan. Sekoita sokeri ja jauhot keskenään. Lisää sula rasva ja sekoita sen verran, että saat murumaisen seoksen. Ota sitä 1½ dl erikseen toiseen kulhoon pinnalle ripoteltavaksi. Lisää lopputaikinaan muna, maito, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkavuoan pohjalle (ei reunoille). Levitä päälle luumut haluamallasi tavalla ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina.

viipaleet

murot

Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

valmis

pala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: