Tom Kha Gai

valmis

 

.. eli thaimaalainen kanakeitto, joka on loistava flunssankarkoituskeitto.🙂 Tässä on aika iso satsi, reseptin voi puolittaa halutessaan.

Ainekset:

600g broilerinfisuikaleita

2 porkkanaa

1 punainen paprika

1,5 dl pakasteherneitä

1 tlk (400ml) kookosmaitoa

2 l kanalientä

1 rkl maizenaa

2 dl thaibasilikaa (normaallikin käy)

2 rkl inkiväärisilppua

5 valkosipulinkynttä

2 limeä

2-5 chiliä (maun mukaan)

2 pkt nuudeleita (ei pakollinen)

2 rkl ruokosokeria

suolaa maun mukaan

Leikkaa porkkanat ja paprika tikuiksi. Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna 2 tl öljyä wokissa ja lisää broilerinsuikaleet. Anna paistua sen verran, että väriä tarttuu pintaan tasaisesti ja lisää sitten mukaan valkosipuli, inkivääri, chili sekä loraus kookosmaitoa. Anna kiehahtaa ja heitä porkkanat sekaan. Sekoittele hyvin.

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja siirrä ainekset wokista kanaliemeen (jos teet pienemmän satsin voit tehdä koko homman wokissa, eikä tarvitse siirtää mitään kattilaan). Lisää loput kookosmaidot, paprika, ruokosokeri ja herneet joukkoon. Sekoita Maizena tilkkaan vettä ja lisää keiton sekaan. Riko nuudeli pienemmäksi ja heitä keiton sekaan. Purista lime, voit myös raastaa kuoren mukaan.

Kun nuudelit ovat kypsiä, kanakeitto on valmis. Revi tai silppua vielä basilikan lehdet keittoon ja laita tarjolle.

 

kattilassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: