Pinjan tomaattikeitto

tomaattikeitto

1 kg tomaatteja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
100 g paprika-koskenlaskijaa
2 rkl tomaattipyrettä
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
mustapippuria, maun mukaan
suolaa, maun mukaan
ripaus sokeria
(Päälle halutessasi ranskankermaa)

Tee tomaatteihin pari viiltoa jaaita tomaatit kiehuvaan veteen isoon kattilaan ja ota heti pois kun kuoret alkavat nousemaan viilloista. Laita tomaatit leikkuulaudalle, kuori ja pilko paloiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita kattilan pohjalle pieni loraus oliiviöljyä ja kuullosta sipuleita siinä hetki. Lisää tomaatit sipulien joukkoon.

keitä

kalttaa

tomaatit kattilassa

Sekoittele noin 10 minuuttia. Lisää sitten tomaattipyree, basilikanlehdet, mausteet ja 6 dl vettä. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Surauta pari kertaa sauvasekoittimella keittoa tasaisemmaksi ja lisää sitten koskenlaskija ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

mausteet

valmis

Tarjoile ranskankerman kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: