Icun

icun

Nämä somalialaiset murokeksit kuuluvat monen somaliperheen ’eid-herkkuihin. Nimi tulee huudahduksesta, jolla katumyyjät myivät keksejään: “icun icalaanji caloosha iggee (iggeli)”. Tämä tarkoittaa “syö minut, pureskele minua, lähetä minut mahaasi”. Kuitenkaan näitä keksejä ei paljoa tarvitse pureskella, sillä ne suorastaan sulavat suuhun.

Tavalliset murokeksit:
2.5 dl suolatonta voita
106 g tomusokeria
5 dl vehnäjauhoja
¼ tl jauhettua kardemummaa

Manteliset murokeksit:
2.5 dl suolatonta voita
106 g tomusokeria
5 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
1½ tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Säilöttyjä kirsikoita, kuivattuja hedelmiä/marjoja, neilikoita, elintarvikeväriä (pieni tippa keskelle keksiä tikulla painaen)

Aseta voi monitoimikoneen kulhoon, lisää päälle tomusokeri ja vatkaa noin 7 minuuttia (kunnes seoksen väri muuttuu todella vaaleaksi).

voi ja tomusokeri

Lisää jauhot ja mantelijauho ja vaniljasokeri tai jauhettu kardemumma (riippuen kummanlaisia keksejä teet). Sekoita 3 minuutin ajan. Anna taikinan olla jääkaapissa tunnin ajan.

jauhot sekaan

taikina

Pyörittele taikinasta hieman golfpalloja pienempiä palloja ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Koristele haluamallasi tavalla.

pallot

koristeet

Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Keksien tulee olla vaaleita ja vain hieman tummuneita pohjasta.

uunista

Alkuperäinen resepti täältä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Sep 26, 2014 @ 19:30:21

    Ensinnäkin nää on todella herkullisia, mutta olen tehnyt pari kertaa ja molemmilla kerroilla taikina on todella rakeista – tekeleistä tule yhtään kauniin näköisiä ja ne halkeilee uunissa.Missäköhän vika?Onko tuo 2,5 dl voita sulatettuna?Tuntuu, että taikina tarvitsisi lisää nestettä, siis mun versio, että mitäköhän olen sössinyt?

    Vastaa

    • pinja85
      Sep 29, 2014 @ 10:06:30

      Voi on ollut minulla sellaista pehmeetä (ei sulaa)… taikinan rakenteesta päätellen sinulla tosiaan olisi liian vähän nestettä kehissä. Outoa, sillä minulla taikinasta on tullut juuri sopivaa tällä reseptillä. Kokeile laittaa hieman vähemmän jauhoja ensi kerralla, jos onnistuisi paremmin.🙂

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: