Gluteeniton kalkkuna-purjopiirakka

piirakka valmis

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl basilikaa
1/2 tl timjamia
100 g laktoositonta voita
1 dl vettä

Täyte
n. 100 g purjoa
1 punainen paprika
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
150 g kalkkunaleikkeleitä, leikattuna siivuiksi
1/2 tlk (à 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl laktoositonta ruokakermaa
2 kpl kananmunaa

1. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi kalkkunaleikkeleet niin, että laitat leikkeleet pariin pinoon ja leikkaat saksilla kivoja paloja (älä irrota jokaista kerrosta toisistaan vaan jätä könteiksi). Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja paprika paloiksi. Sekoita keskenään kerma ja munat.

2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunahiutaleet, leivinjauhe, basilika ja timjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää lopuksi vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.

3. Taputtele taikina (tarvittaessa jauhojen avulla) voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

4. Ripottele vuokaan purjot, kalkkunat, paprikat ja tomaatit. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

uunista

pala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: