Ankanrintaa paistetuilla perunoilla ja appelsiini-tähtianiskastikeella

ankanrintaa

2 ankanrintaa (700g)
suolaa
mustapippuria myllystä

n. 700g perunoita paloiteltuna ja keitettynä

Kastike:
2 dl kuohukermaa
1 kpl Knorr kasvisfondi
1 appelsiinin kuoriraaste
1 appelsiinin puristettu mehu
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tummaa siirappia
2 tähtianista
mustapippuria myllystä

Säädä uuni 175 asteeseen.
Ota ankka huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa nahkapuolelle ristiviillot ruudukon malliseksi (älä kuitenkaan viillä lihaan asti).
Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.

Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapinta alaspäin ilman erillistä rasvaa ja kuumenna pannu. Kun rasva alkaa tiristä kunnolla, paista vielä noin 3 minuuttia niin että rasvapuoli rapeutuu. Käännä ankanrinnat ja paista toiselta puolelta vielä 2-3 minuuttia.

Kääri liha folioon ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ankan ollessa uunissa, paista esikeitetyt perunat pannulla ankan rasvassa. Mausta lopuksi suolalla.

uuniin

perunat

valmiit perunat

Ota ankka uunista ja anna sen levätä folion sisällä ja valmista kastike.

kastike

Mittaa kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmentäen, kunnes kastike sakenee.

Leikkaa rinta ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile.

uunista

leikattu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: