Gluteenittomia porkkanaleivoksia

porkkanaleivos

Selailin useita porkkanakakkujen reseptejä läpi ja päädyin sitten tekemään niiden pohjalta gluteenittoman version. Tällä reseptillä voi tehdä joko porkkanakakun syvässä vuoassa tai porkkanaleivoksia uunipellillä tai piirakkavuoassa.

Ainekset:
1 dl ruokokidesokeria
1 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl perunajauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
2 tl laktoositonta/maidotonta margariinia tai voita
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl vettä

1. Vaahdota kananmunat ja sokerit ja lisää joukkoon öljy.
2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kanssa.

taikina

3. Paista voidellussa kakku- tai uunivuoassa 180 asteessa, noin 25-40 minuuttia (riippuen kakun paksuudesta).
4. Sulata margariini mikrossa ja lisää siihen muut kuorrutuksen aineet ja sekoita paksuhkoksi seokseksi. (Jos olet tehnyt taikinasta pellillisen ohuempaa piirakkaa, tarvitset tupla-annoksen kuorrutusta.)
5. Anna kakun jäähtyä hiukan ja levitä kuorrute sitten sen päälle.

uunista

kuorrute

6. Koristele halutessasi strösselillä tai mantelirouheella.

valmis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: