Tämä resepti on ystäväni Ravin versio legendaarisesta ”chicken 65”:sta, siitä nimi Ravi chicken 66. 😉
Marinadi:
2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
1/4 tl kurkumaa
3 rkl chilijauhetta
1/4 tl korianterijauhetta
1/4 tl mustapippurijauhetta
1/4 tl garam masalaa
suolaa maun mukaan
hyppysellinen punaista elintarvikeväriä
1 kananmuna
4 rkl maissijauhoa
700g broilerin fileesuikaleita
——————————
200 g ruokajogurttia
1/4 tl suolaa
1/4 tl chiliä
1/4 tl mustapippurijauhetta
1/4 tl garam masalaa
1/4 tl maissijauhoa
hyppysellinen punaista elintarvikeväriä
2 rkl öljyä
——————————
5 kpl valkosipulinkynttä, ohuesti viipaloituna
6 kpl pientä vihreää chiliä, leikattuna neljään osaan pitkittäin (älä poista siemeniä)
6-10 kpl currylehteä
öljyä paistamiseen
——————————
½ sipuli, viipaloituna
1 lime paloiteltuna
kourallinen tuoretta silputtua korianteria
Sekoita marinadin ainekset kulhossa kanan kanssa ja laita jääkaappiin marinoitumaan puolesta tunnista pariin tuntiin.
Kuumenna öljy syvässä kasarissa tai pannussa ja uppopaista suikaleita pienissä erissä. Siirrä rapeat kanasuikaleet talouspaperilla päällystetylle lautaselle.
Sekoita ruokajogurttiin hiukan vettä, jotta siitä tulee juoksevaa. Lisää siihen mausteet (suola, chili, mustapippuri, garam masala, elintarvikeväri ja maissijauho).
Kuumenna öljyä toisella pannulla ja lisää valkosipulit, chilit ja currylehdet. Paista pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää maustejogurtti ja uppopaistetut kanat. Paista kasaan jokunen minuutti ja tarjoile sipulin, limepalojen ja korianterin kera.
Viimeisimmät kommentit