Sabit masur dadka daal

daal

100g kokonaisia punaisia linssejä
2 tomaattia, paloiteltuna pieneksi
½ sipuli, suikaloituna
6 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl voita/gheetä
1 rkl kuminansiemeniä
1 tl kurkumaa
suolaa maun mukaan
tuoretta korianteria koristeluun

Liota linssejä vedessä 20 minuuttia. Valuta liotusvesi pois, kaada linssit kattilaan ja lisää uusi vesi niin, että pinta peittyy. Lisää joukkoon valkosipulit. Anna muhia alhaisella lämmöllä, kannen alla, noin 40 minuuttia. Älä nosta kantta tai sekoita linssejä ollenkaan tuona aikana. Ei saa sekoittaa. Kun linssien kuori rupeaa irtoamaan, linssit ovat kypsiä. Sekoita kevyesti vispilällä vispilällä.

Ruskista voita/gheetä pannulla ja lisää kuminansiemenet ja sipulisuikaleet. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää tomaatit. Paista hetken aikaa, kunnes tomaattien neste alkaa haihtua. Kaada sipuli-tomaattiseos linssien sekaan ja mausta suolalla ja kurkumalla. Koristele korianterisilpulla.

muhii

Tarjoile höyrytetyn basmatiriisin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: