Gluteenittomat herkkuletut

herkkulettu

Tämä on ihan itse kehittämäni resepti, ns. gluteeniton versio anjeeroista. En viitsinyt kuitenkaan anjeroiksi nimetä, sillä taikinaa on vaikeaa levittää spiraalimaisesti. Törkeen hyviä ihan sellaisenaan, mutta voi syödä myös joko lihaisan kastikkeen kera tai hillolla.🙂

Ainekset:
2 dl karkeita maissijauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl riisijauhoa
½ tl ksantaania
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
7 dl lämmintä vettä

1. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella, kunnes taikina on tasaista, eikä siinä ole yhtään möykkyjä.

2. Anna seistä tunnin kelmun alla. Taikina turpoaa paljon. Sekoita kauhalla tasaiseksi.

taikina

3. Lämmitä pannu kuumaksi. (Pannun tulee olla todella kuuma, minun liedelläni paras lämpötila on jossain 4-5 välillä.)

4. Öljyä pannu rypsiöljyllä.

5. Laita kauhalla desin verran taikinaa pannun keskiosaan ja levitä taikinaa kauhan avulla, muuten letusta tulee liian paksu. Voit kypsentää joko vain yhdeltä puolelta tai molemmin puolin (jos kypsennät vain yhdeltä puolelta, paistathan lettua niin kauan, että paistamaton pinta ”kuivuu”).

paistoa

valmista

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. M.M.T.K
    Feb 18, 2014 @ 23:41:30

    Gluteeniton ja laktoositon. Tätä on kyllä pakko kokeilla heti kun saa ostettua maissijauhot. Kiitos paljon.

    Vastaa

    • pinja85
      Feb 23, 2014 @ 11:00:19

      Jeps… laktoositon ja gluteeniton… samoilla kriteereillä tulee jatkossa varmasti muitakin reseptejä, sillä niihin pohjautuu uusi ruokavalionikin.😉

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: