Xawaash

xawaash

Xawaash (lausutaan hawash) tulee arabialaisesta sanasta Hawa’ij (حوائج). Hawa’ij voidaan kääntää ‘vaadittavat/tarvittavat’ tai ‘välttämättömät’. Hawa’ij-maustesekoituksen uskotaan olevan alkuperältään Jemenistä.

Somalian eteläisillä alueilla Xawaash viittaa mausteseokseen, jota lisätään suolaisiin ruokiin; lihaan, patoihin, keittoihin jne. Kuitenkin, Somalian pohjoisosissa Xawaash-nimeä käytetään laajemmassa merkityksessä viitaten kaikkiin mausteseoksiin, jopa niihin joita lisätään teehen ja kahviin.

Ainekset:
1,25 dl kuminansiemeniä
1,25 dl korianterinsiemeniä
2 rkl mustapippureita
1 rkl kanelinkuoria
1 rkl vihreitä kardemummia
1 tl neilikoita
2 rkl kurkumaa

Kaada kaikki ainekset, paitsi kurkuma, pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes mausteista rupeaa erittymään tuoksua.

mausteet pannulla

Jauha mausteet sileäksi jauheeksi joko sauvasekoittimella tai morttelissa ja sekoita seos kurkuman kanssa. Säilö tiiviiseen lasipurkkiin.

jauha

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: