Kac kac

kackac

Ns. somalialaisia munkkeja/donitseja.

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
100 g kidesokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1.3 dl suolatonta voita, sulatettuna
2 rkl maitoa, lämmitettynä

Paistamiseen:
Rypsiöljyä tai muuta mautonta öljyä

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla ja kaada kananmunat sitten jauhojen sekaan. Lisää myös lämmin maito ja voi ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa 3 minuuttia ja anna sitten seistä liinan alla 10 minuuttia.

taikina

Kauli taikina ½ cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa se 24 osaan. Paina veitsellä vielä kuviot taikinapaloihin (risti keskelle). Uppopaista 190 asteisessa öljyssä 3-4 minuuttia, kunnes ovat ruskeita.

kaulittu

kuvio

paisto

Aseta sitten talouspaperin päälle jäähtymään. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria ja tarjoile somalialaisen teen kanssa.

jäähtymässä

valmiit

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: