Tosca-omenaleivokset

toscaleivos

Sovelsin tähän muutamaa reseptiä joihin netissä törmäsin. Jättämällä omenat pois saa aivan tavallisia toscaleivoksia. Reseptillä tulee pellillinen nannaa!

Pohja
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
200 g voita

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, kerma ja jäähtynyt voisula kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Täyte
omenoita viipaleina (voi käyttää 2-6 pientä omenaa, riippuen miten omenaisia leivoksista haluat)

Kuori omenat ja leikkaa siivuiksi. Asettele siivut taikinan päälle ja mausta ripauksella kanelia, ruokosokeria ja sitruunamehua. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Toscakuorrutus
100 g voita
7 dl mantelilastuja ja -rouhetta
3 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Valmista kuorrutus: Yhdistä kaikki aineet teflonkattilassa. Anna kiehahtaa, sekoita välillä.
Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 14 min eli kunnes pinta saa kauniin värin.
Anna jäähtyä ja leikkaa Toscapiirakka paloiksi. Tarjoa kahvin kanssa.

valmis

paloina

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Qulinaristi
    Jun 07, 2013 @ 09:28:12

    Kuinkahan sama toimisi raparperin kanssa. Kiitos vinkistä. Kun toi Tosca toimii aina niin sais varmaan happamalle vastetta.

    Vastaa

    • pinja85
      Jun 10, 2013 @ 08:43:15

      Olen samanlaiseen reseptiin törmännyt missä kätettiin nimenomaan raparperiä, joten oletan toimivan hyvin.😉

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: