Tasa-arvo mullisti elämän ruandalaisella osuustilalla

ruanda

”En koskaan uskonut, että voisin maksaa kaikkien viiden lapseni koulumaksut ja vielä sairausvakuutuksenkin perheellemme!” iloitsee Euphrasia Musabyemariya.
Euphrasia on yksi osuustoimintatilan viljelijänaisista Kirehen alueella Ruandassa, kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Kigalista. Maatilan nimi on osuvasti Ibyiza Birimbere, joka paikallisella kielellä tarkoittaa kulkemista kohti parempaa tulevaisuutta.

Tämä osuustoimintatila on nimensä veroinen, sillä se on mukana UN Womenin ohjelmassa, jonka ansiosta viljelijät ovat alkaneet ajatella uudella tavalla naisten ja miesten erilaisia tarpeita. Uusia ihmisiä on tullut osuuskuntaan, ja erityisesti naisia. Tilan puheenjohtaja onkin johdatellut osuuskuntaa paitsi lisäämään tuottavuutta myös nousemaan esimerkiksi naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta.

Osuuskunta rohkaisi jäsenenään olevia miehiä tuomaan vaimonsa ja muut kylän naiset mukaan toimintaan. Muutos on alkanut kantaa hedelmää. Ennen liittymistään osuuskuntaan Euphrasia viljeli pienellä maatilkullaan maissia ja vihanneksia hengenpitimiksi. Osuuskuntaan liityttyään Euphrasia ja aviomies yhdistivät voimansa ja päättivät keskittyä maissin viljelyyn. Heidän satonsa nousivat kolminkertaiseksi.

Euphrasia on saanut koulutusta budjetointiin ja talousasioiden hoitoon sekä yhteisen pankkitilin miehensä kanssa. Tänään hänellä on miehensä kanssa tasavertaiset mahdollisuudet käyttää maissin myynnistä saatuja tuloja ja molemmilla puolisoilla on sanansa sanottavana kodin päätöksistä ja rahojen käyttämisestä.

Tasa-arvolla on suora yhteys satojen kasvamiseen. Sitä kautta perheet saavat tuloja ja nälkäisten määrä vähenee.

Tue UN Womenin toimintaa ja lahjoita osoitteessa: https://jelpi.fi/kerayssivut/pinjan-herkkula

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: