Ojjaa ja lihapyöryköitä

ojjaa ja pyöryköitä

”Vaikka Ojja on nabeulilainen erikoisuus, se on myös suosittua Tunisian alueella. Helppotekoinen Ojja tarjotaan tavallisesti toisena alkuruokana tai pääruokana. Vaikka Ojjan resepti vaihtelee perhekohtaisesti, siinä on aina kananmunia. Ojja on perinneruoka, joka ansaitsee tulla tunnetuksi myös Tunisian ulkopuolella.”

Kastikkeen ainekset:
5 tl tomaattipyreetä
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
150g tomaatteja
1 tl kuminan siemeniä
100g mietoja vihreitä chilipaprikoita
3-4 kananmunaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Lihapyöryköiden ainekset:
150g naudan tai lampaan jauhelihaa
1 sipuli
5 tl silputtua persiljaa
1 tl kuminan siemeniä
1 tl harissaa
1 tl kuivattua minttua
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmista pyörykkätaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Pyörittele taikinasta pieniä palloja öljytyin käsin.

Kuumenna kattilassa 0,5dl oliiviöljyä, lisää tomaattipyree ja sekoita. Lisää murskattu valkosipuli ja kuutioidut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuminan siemenet ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää hieman kuumaa vettä. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää kuutioidut chilipaprikat ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää lihapyörykät ja keitä noin 7 minuuttia.

lihapyörykät

Riko kananmunat kulhoon ja nosta ne varovasti kattilassa olevan seoksen päälle. Heti valkuaisten hyydyttyä, asettele ruoka tarjoiluastialle. Koristele persiljalla.

kananmunat

valmis

Alkuperäinen resepti otettu kirjasta Tunisia, Välimeren keittiö

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Tam 23, 2014 @ 19:49:00

    Teinpä tätä kerran paitsi keitetyillä kananmunilla ja raati taas myhäili iloisenä kun sellaista on kuulema egyptissäkin.Ihan kiva sattuma, kun en kyseistä asiaa tiennyt.Mutta kananmuna ja tomaattikastike sopivat mielettömän hyvin yhteen.

    Vastaus

  2. Nuura
    Hel 28, 2014 @ 22:38:19

    Tänään tuli kertausharjoitus ja uppopaistoin kananmunat ja ai, että olikin tosi hyvää.Mukava perusresepti. 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: