Katkarapu Pakora

pakora

Katkarapu Pakora on maukas alkupala tai lisuke, jota syödään eri puolilla Intiaa.

Ainekset:
1 kg puolikypsiä katkarapuja (keitä pari minuuttia)
1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
kourallinen tuoretta korianteria, silputtuna
1 iso tomaatti paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
½ tl raastettua inkivääriä
½ tl chilijauhetta
75 g besan jauhoja (kikhernejauhoja)
hyppysellinen suolaa
5 dl kasviöljyä, paistamiseen

Mössää katkarapuja tehosekoittimella kevyesti (älä kuitenkaan tee niistä tahnaa). Yhdistä sitten katkaravut ja muut ainekset (paitsi öljy).

ainekset

Muotoile katkarapuseoksesta palloja. Laita lautaselle odottamaan ja peitä kelmulla, kunnes olet valmis paistamaan.
Kuumenna öljy wokissa tai syvässä paistinpannussa.

pallukat

Paista useita palloja kerrallaan kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna ylimääräisen öljyn imeytyä pois talouspaperin päällä.

paisto

kuivaus

valmis

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Jauhemaksa
    Hel 27, 2013 @ 11:34:17

    Nämä vaikuttavat mielenkiintoisilta. Saako besan-jauhoja ihan perusmarketista vai pitääkö mennä erikoiskauppaan? Luulisi että ainakin Punnitse ja Säästä putiikeista löytyy… Kiitos reseptistä! 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: