Serbialainen riisikeitto

riisikeitto 008

1 l liha- tai kanalientä
150 g riisiä
2 kananmunaa
200 g smetanaa
1 sitruuna
pippuria maun mukaan
persiljaa

Lisää hyvin pesty riisi ½ litraan kiehuvaa suolattua vettä. Purista sitruunasta mehu riisin sekaan (tämä auttaa riisejä pitämään muotonsa). Keitä 20 minuuttia ja valuta.

Vispaa smetana, yksi kananmuna ja yksi munankeltuainen tarjoiluastiassa. Lisää riisi ja pippuri seokseen.

riisikeitto 001

Kaada kuuma liha- tai kanaliemi riisien sekaan ja sekoita jatkuvasti. Voit lisätä hieman hapokkuutta haluttaessasi sitruunamehulla.

riisikeitto 004

Juuri ennen keiton tarjoilua, ripottele päälle silputtua lehtipersiljaa.

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Polkkapossu
    Tam 18, 2013 @ 15:05:46

    Pikaisesti katsottuna tästä taitaa löytyä vastine kreikasta. Avgolemono, jota muistaisin joskus reissuillani syöneeni. Tuli vaan mieleen 🙂

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 19, 2013 @ 09:23:28

      Kiva kun kerroit. 🙂 Monelle ruoalle varmasti löytyy vastine toisesta maasta.. pitääkin joskus kokeilla tuota Avgolemonoa. 🙂

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: