Serrouda

Serrouda on marokkolaista kikhernekeittoa/dippiä. Monikäyttöistä ja maittavaa! 😛

Ainekset:

4 dl kuivattuja kikherneitä (turvonneina noin 5 dl)
½ dl oliiviöljyä
1 sipuli, silputtuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurijauhetta
hyppysellinen sahramia
hyppysellinen kurkumaa
———————————–
lisäksi maun mukaan suolaa, pippuria, cayennea, paprikaa ja oliiviöljyä

Liota kikherneitä runsaassa vedessä yön yli (ainakin 8 tuntia). Valuta ja poista kikherneiden kuoret. Vinkki: saat kuoren irti helpoiten kun puristat kikhernettä sormien välissä.

Kaada kikherneet, sipulit, öljy ja mausteet kattilaan. Lisää 7½dl vettä ja anna saavuttaa kiehumispiste. Peitä kannella, alenna lämpöä ja kiehuta kikherneitä noin 1½ tuntia tai kunnes ovat pehmeitä.

Soseuta kikherneet keittoliemineen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää vettä haluttaessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile Serrouda lämpimänä dippinä tai keittona leivän kera. Halutessasi voit koristella Serroudan oliiviöljyllä tai voilla ja hyppysellisellä cayennea tai paprikajauhetta.

Alkuperäinen resepti täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: