Mango-juustokakku

Ainekset:
3dl kermaa
1 pkt mango-tuorejuustoa
1 tlk mangoviipaleita
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä (naudan)
50g tummaa appelsiinisuklaata
1 pkt kaurakeksejä
100g margariiniä

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Muserra keksit muovipussissa kaulimen avulla. Levitä keksimurska vuoan pohjalle ja kaada sulatettu margariini päälle. Sekoittele ja painele keksimurska tasaiseksi pohjaksi.

Asettele mangoviipaleet keksipohjan päälle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Liota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä.

Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää tuorejuusto ja liivate ja sekoita hyvin. Levitä täyte keksipohjan ja mangojen päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Raasta suklaata veitsen avulla ja ripottele kakun päälle.

Advertisements

11 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Umm Abd Rahman
    Lok 01, 2012 @ 21:45:09

    Salam aleykum sisko!
    MashaAllah blogistasi. Sinulla on hyviä ja mielenkiintoisia reseptejä. Haluaisin kysyä mistä olet löytänyt naudan liivatelehtiä? Kiitos vastauksestasi.
    Umm Abd Rahman

    Vastaus

    • Nimetön
      touko 06, 2014 @ 17:35:40

      Hej Itse ostin liivate jauhetta ollessani turkissa(istanbulissa).Liivate lehteä luultavimminkin ostan seuraavalla matkallani on parempaa.Ostin ison pussin

      Vastaus

  2. Teija
    Lok 02, 2012 @ 15:26:29

    Salam,
    Mitä liivatetta käytit tehdessäsi kakkua.Mistä saa nautaperäisiä liivatelehtiä(Helsingistä) Tai mikä muu olisi hyvä näihin tuorejuustokakkuihin hyydyttämään, nimenomaan tähän kakkuun.
    Teija

    Vastaus

    • pinja85
      Lok 05, 2012 @ 08:07:17

      Wa-aleykum salam, silloin tällöin saan ostettua naudan liivatetta ystäviltäni, jotka tuovat sitä mm. Marokosta ja Tunisiasta… Suomessa en ole siihen törmännyt. Yleensä käytänkin liivatteen korvikkeena vaniljakreemijauhetta, jonka huomaat kun pläräät muita juustokakkuohjeitani. Tässä reseptissä 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta kerman sekaan tulisi tehdä tehtävänsä. 😉

      Vastaus

    • Nimetön
      touko 06, 2014 @ 17:37:32

      naudan liivatetta tehdään suomessa dansukkerissa mutta tietojeni mukaan se lähetetään kaikki ruotsin markkinoille kun suomalaiset kuulema pelkäävät hullun lehmän tautia. Itse ostin turkista liivate jauhetta ison pussin

      Vastaus

  3. Aman
    Lok 23, 2012 @ 23:09:03

    Heti kun näin reseptin, päätin kysyä mistä olet löytynyt halal-liivatetta, muilla näköjään ollut sama mielessä. Jos joku tietää mistä Suomessa saa, vinkkiä tänne vain. Kiitos inspiroivasta blogista ja erikoisista resepteistä!

    Vastaus

  4. Tuire
    Jou 28, 2012 @ 23:13:51

    Salaam,mä olen nähnyt jossain aasialaisessa kaupassa muistaakseni nauta peräistä liivatetta,siis ihan helsingissä

    Vastaus

  5. Leila
    Huh 04, 2014 @ 00:14:23

    Salam. 🙂 jos käytän liivatteen korvikkeena vaniljakreemijauhetta, niin kuinka paljon laitan sitä tähän kakkuun? Voisitko muuten joskus tehdä jtn diabeetikoille sopivaa? Niiku oot tehny gluteeniton 🙂 ois tosi kiva, aikasemmin olen melkein jokapäivä kokannut jtn sun blogistasi tai leiponu. Nyt taitaa olla raskausajan diabetes, mutta silti tekis mieli sun blogisi herkkuja. kiitti ihanasta blogista, se on mieletöntä kun sulla löytyy energiaa niin moneen juttuun 🙂

    Vastaus

    • pinja85
      Huh 04, 2014 @ 08:07:56

      Mä en ole kokeillut tätä kakkua vaniljakreemijauheella, mutta on se muissakin kakuissa toiminut, joten sinuna uskaltaisin kyllä kokeilla. Minä laittaisin ainakin 3 rkl tai jopa 4 rkl, jotta varmasti kakku pysyy kasassa. 😀 Voin jossain vaiheessa katella jos kekkaan jotain diabeetikolle sopivaa. Toi gluteenittomien reseptien postailu tulee luonnostaan, kun itse ole gluteenittomalla ruokavaliolla. 😉 Hyvää raskausaikaa ❤

      Vastaus

      • Nimetön
        touko 06, 2014 @ 17:40:05

        Kokeile joskus käyttää noita kuiva kerma jauheita joita ainakin löytyy sörnäisissä sijaitsevassa arabialaisessa kaupassa. Ennen kuin sain tuon naudan liivatteen käytin sitä ja perunajauhoilakin onnistuu mutta vaatii kokemusta

  6. Leila
    Huh 05, 2014 @ 19:06:27

    Kiitos neuvoista ja toivotuksista ❤

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: