Aloo palak

300 g pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
2 valkosipulinkynttä, silputtuna
3 cm inkivääriä, silputtuna
2 sipulia, silputtuna
1 -2 vihreää chiliä, silputtu siementen kanssa
200 g perunoita, kuorittu (ja kuutioitu) <–minä tykkään tehdä isommista perunanpalasista
1 tl kurkumaa
4 rkl gheetä tai voita
1 tl jeeransiemeniä
1 tl garam masalaa
1/2 tl korianterijauhetta
1/2 tl jeeraa
1 rkl kermaa (valinnainen)
suolaa maun mukaan

1. Paista valkosipuli, inkivääri, sipulit, chilit ja pinaatti pannulla 5-10 minuutin ajan.

2. Poista pannulta ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Jätä odottamaan.

3. Samalla keitä perunat suolalla ja kurkumalla maustetussa vedessä noin 10 minuutin ajan ja laita sitten sivuun odottamaan.

4. Sulata ghee pannulla, paista kuminansiemeniä hetki ja lisää sitten pinaattitahna ja anna muhia pari minuuttia.

5. Lisää keitetyt perunat, garam masala, korianteri- ja kuminajauhe ja hieman vettä jos tarvitsee. Paista vielä hetki. Lisää kerma (valinnainen).

Alkuperäinen resepti täältä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Miia
    Sep 28, 2012 @ 12:28:44

    Hei! Kuikkasin alkuperäistä reseptiä, kun rupesin ihmettelemään tuota kuminaa ohjeessasi. Cumin on jeeraa/juustokuminaa ja caraway kuminaa.

    Ajattelin kokeilla tätä, palak paneer on niin hyvää niin tämänkin täytyy olla.
    Paneerin tilalla olen joskus käyttänyt tofua, toimii vallan hyvin.

    Vastaa

  2. Nuura
    Jan 23, 2014 @ 19:34:03

    Tämä on maukas resepti ja kun oli pinaattia, niin ajattelin josko raadille kelpaa, mutta hyvää kuulema oli.🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: